Jurnalist român, pe urmele lui Iohannis, în Africa. De ce nu a mai vrut președintele să răspundă întrebărilor presei (VIDEO)

Jurnalist român, pe urmele lui Iohannis, în Africa. De ce nu a mai vrut președintele să răspundă întrebărilor presei (VIDEO)
Sursa foto: Presidency.ro

Jurnalistul Laurențiu Ungureanu a fost pe urmele lui Klaus Iohannis, în Africa.

Jurnalistul a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, unde a dat mai multe detalii despre turneul lui Iohannis în Africa și a spus cum de, până la urmă, președintele a răspuns la întrebările adresate de jurnalist.

“Nu cred că s-a lăsat convins președintele, pur și simplu, meseria noastră de jurnaliști este să insistăm să punem întrebări, să aflăm informații. Am avut noroc pentru că autoritățile din Capul Verde au fost foarte deschise, astfel încât prezența mea deopotrivă la palatul prezidențial din Praia, deopotrivă, la Guvernul din Praia, dar și la Parlamentul din Praia a fost foarte ușoară.

Astfel că am putut să-l întâlnesc pe domnul președinte în fiecare dintre aceste puncte, încercând să-i adresez această întrebare. În cele din urmă, sigur că domnia sa a acceptat să-mi răspundă. Este întrebarea care ne preocupă pe toți în legătură cu acest turneu misterios, să îi spunem așa, în Africa. Și spun misterios pentru că domnia sa mi-a spus că este vorba despre o nouă strategie în ce privește Africa, nu știm încă ce presupune această strategie. Ne rămâne să încercăm să întrebăm din nou și să aflăm.”

Jurnalistul a fost întrebat, în urma a ceea ce a văzut acolo, ce tip de vizită este aceasta, una de stat sau mai degrabă o vacanță.

„Îmi depășește amiabilitatea de a califica o vizită a domnului președinte Iohannis. Ceea ce am văzut este că domnia sa a fost primit cu onoruri militare la palatul prezidențial din Praia, a avut întâlniri oficiale atât cu președintele Republicii, dar și cu primarul orașului Praia, care este capitala Capului Verde. A avut întâlniri cu premierul țării, a avut întâlniri cu șeful Parlamentului, dar a avut și un moment în care a vizitat Cidade Velha.”

Laurențiu Ungureanu a fost întrebat de ce Ioahnnis nu a mai acceptat întrebările din partea presei, în timpul vizitei din Africa.

“Într-adevăr, cu o zi înainte de întâlnirea oficială, autoritățile din Capul Verde mi-au spus că va fi o conferință de presă în care se va putea adresa câte o întrebare de la jurnaliștii din Capul Verde și de la jurnaliștii români. În ziua întâlnirii am fost informat că nu va mai fi nicio întrebare, am întrebat de ce și mi s-a spus că nu se știe. Nu știu de ce nu s-a mai putut pune nicio întrebare.

Conferința de presă s-a transformat în declarații de presă.

Din ce știu, domnul președinte a avut o întâlnire, ieri seară, cu o parte dintre studenții capverdeni care au a studiat în România. Eu, unul, nu am identificat români, nu știu cât de mulți români sunt în Capul Verde, dar localnicii care au cunoscut România, care au cunoscut Bucureștiul, mi-au vorbit foarte frumos despre țara noastră. Mi-au vorbit frumos și despre domnul președinte și s-au întâlnit cu domnia sa la un dineu oficial organizat de președintele José Maria Pereira Neves în cinstea președintelui Klaus Iohannis.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`