Oamenii care au respectat cu strictețe regulile din timpul crizei Covid au cea mai proastă sănătate mintală, după trei ani de la pandemie

Oamenii care au respectat cu strictețe regulile din timpul crizei Covid au cea mai proastă sănătate mintală, după trei ani de la pandemie
Foto: Freepik

Trauma pandemiei a avut un impact de durată asupra sănătății mintale a oamenilor după trei ani, arată cercetările. Oamenii care au respectat cel mai strict regulile din timpul pandemiei de Covid au cea mai proastă sănătate mintală astăzi, au descoperit cercetările.

După pandemie foarte mulți oameni s-au ales cu stres, anxietate și depresie

Cercetătorii au descoperit că oamenii cu personalități mai grijulii, care sunt mai sensibili și conștienți de nevoile celorlalți – au respectat cel mai riguros protocoalele de izolare pe care le-au recomandat medicii și oamenii de știință.

În schimb, oamenii cu personalități care sunt mai independenți, mai competitivi și le place să dețină controlul asupra vieții lor – a fost cel mai puțin probabil să manifeste aceste comportamente.

Cu cât mai multe persoane au respectat sfaturile de sănătate în timpul izolării, cu atât starea lor de bine este mai proastă după blocare, au concluzionat cercetătorii.

Teama de a se infecta de Covid s-a dovedit atât un avantaj, cât și un dezavantaj, au descoperit ei. Chiar dacă îngrijorarea persoanelor cu privire la o posibilă infecție poate stimula în mod eficient trecerea pericolului, aceasta are, de asemenea, consecințe negative asupra bunăstării și recuperării mintale a oamenilor.

Campaniile de sănătate viitoare trebuie să fie făcute în mod diferit

Sănătatea mintală extrem de precară pe care o trăiesc oamenii care au respectat regulile este „profund deranjantă”, a spus grupul de reflecție Center for Mental Health, citat de The Guardian.

Descoperirea că oamenii care au respectat restricțiile pandemice au mai multe șanse de a avea o sănătate mintală mai precară la trei ani este profund tulburătoare.

„Frica, pierderea și traumele create de pandemie au un impact de durată asupra sănătății mintale a multor oameni. Pentru unii, acest lucru s-ar putea să fi fost exacerbat de pierderea solidarității sociale din cauza faptului că alții nu respectă aceleași restricții”, a declarat unul dintre cercetători.

Experții spun că daunele pe scară largă pe care Covid le-a făcut sănătății mintale în Marea Britanie este principalul motiv pentru care cererea de servicii psihologice și psihiatrice NHS a crescut în ultimii ani.

„Campaniile viitoare trebuie să evidențieze costurile și beneficiile personale implicate, nu doar responsabilitatea oamenilor unul față de celălalt”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:28 - Un adolescent de 17 ani din Covasna a înjunghiat un bărbat de 33 de ani. Victima a fost transportată la spital
16:21 - Decizia surprinzătoare luată Mircea Lucescu cu doar câteva ore înainte de meciul România-Kosovo. La ce jucători a renunțat
16:10 - Surse: Scenariile de lucru în Ministerul Finanțelor pentru creșterea taxelor din 2025 – impozit pe venit de 20%, TVA de 21% sau impozit progresiv
16:02 - Felix Cozma (PSD) despre o guvernare cu PNL-ul, după alegeri: „Am rămas constanți în gândire și dorim o guvernare alături de ei” (VIDEO)
15:59 - Teodora Desagă: Singura variantă ca dreapta să guverneze în România din 2025 este ca reprezentanții Forța Dreptei să intre în Parlament. Ludovic Orban, singurul candidat liberal care nu a trădat votul anti-PSD (VIDEO)
15:42 - Silviu Coșa: Sondajele s-au transformat într-un instrument de manipulare. PNL a avut un scor politic în zona 30% în primăvară și la acesta ne raportăm în toate acțiunile noastre (VIDEO)
15:25 - Diana Buzoianu: Avem partea de PSD și sateliți ai PSD – AUR, Geoană, PNL – și avem un om și un partid care nu s-au legat sub nicio formă de PSD până acum, Elena Lasconi și USR (VIDEO)
15:03 - Ciucă se detașează tot mai clar în plutonul dreptei. Noul sondajul CIRA confirmă finala prezidențială între candidații PSD și PNL
14:59 - Relația dintre Silviu Prigoană și Mihai Bendeac. Ce făceau în fiecare seară
14:57 - Elena Lasconi, scrisoare deschisă către Karl Nehammer, publicată în Die Presse: I-am cerut cancelarului Austriei sprijinul pentru o decizie finală privind intrarea în Schengen