Trauma pandemiei a avut un impact de durată asupra sănătății mintale a oamenilor după trei ani, arată cercetările. Oamenii care au respectat cel mai strict regulile din timpul pandemiei de Covid au cea mai proastă sănătate mintală astăzi, au descoperit cercetările.
Cercetătorii au descoperit că oamenii cu personalități mai grijulii, care sunt mai sensibili și conștienți de nevoile celorlalți – au respectat cel mai riguros protocoalele de izolare pe care le-au recomandat medicii și oamenii de știință.
În schimb, oamenii cu personalități care sunt mai independenți, mai competitivi și le place să dețină controlul asupra vieții lor – a fost cel mai puțin probabil să manifeste aceste comportamente.
Cu cât mai multe persoane au respectat sfaturile de sănătate în timpul izolării, cu atât starea lor de bine este mai proastă după blocare, au concluzionat cercetătorii.
Teama de a se infecta de Covid s-a dovedit atât un avantaj, cât și un dezavantaj, au descoperit ei. Chiar dacă îngrijorarea persoanelor cu privire la o posibilă infecție poate stimula în mod eficient trecerea pericolului, aceasta are, de asemenea, consecințe negative asupra bunăstării și recuperării mintale a oamenilor.
Sănătatea mintală extrem de precară pe care o trăiesc oamenii care au respectat regulile este „profund deranjantă”, a spus grupul de reflecție Center for Mental Health, citat de The Guardian.
Descoperirea că oamenii care au respectat restricțiile pandemice au mai multe șanse de a avea o sănătate mintală mai precară la trei ani este profund tulburătoare.
„Frica, pierderea și traumele create de pandemie au un impact de durată asupra sănătății mintale a multor oameni. Pentru unii, acest lucru s-ar putea să fi fost exacerbat de pierderea solidarității sociale din cauza faptului că alții nu respectă aceleași restricții”, a declarat unul dintre cercetători.
Experții spun că daunele pe scară largă pe care Covid le-a făcut sănătății mintale în Marea Britanie este principalul motiv pentru care cererea de servicii psihologice și psihiatrice NHS a crescut în ultimii ani.
„Campaniile viitoare trebuie să evidențieze costurile și beneficiile personale implicate, nu doar responsabilitatea oamenilor unul față de celălalt”, a spus el.