Secretul butonului de pe centrala termică: Cum poți reduce facturile lunare la încălzire

Secretul butonului de pe centrala termică: Cum poți reduce facturile lunare la încălzire
Sursa foto: Captură

O practică comună printre români, de a opri centrala termică când pleacă de acasă, poate să ducă la costuri mai mari în loc să aducă economii, avertizează specialiștii.

În loc să deconectezi complet centrala, se recomandă utilizarea butonului de siguranță anti-îngheț și anti-blocare, care menține centrala caldă. Astfel, la repornirea acesteia, casa se încălzește mai rapid, iar costurile sunt mai reduse, relatează Fanatik.ro.

Cum funcționează butonul de siguranță

Butonul de siguranță anti-îngheț și anti-blocare este soluția recomandată pentru perioadele în care nu te afli acasă. Acesta permite centralei să rămână în funcțiune la o temperatură redusă, facilitând astfel încălzirea rapidă atunci când este repornită.

În contrast, deconectarea completă a centralei poate duce la consumuri mai mari atunci când aceasta este repornită.

Izolarea termică a locuinței poate aduce economii semnificative, de 30 sau chiar 40%. Specialiștii recomandă izolarea adecvată a casei pentru a păstra căldura și a reduce pierderile de energie. O locuință bine izolată necesită mai puțină energie pentru încălzire, contribuind astfel la scăderea facturilor lunare.

Dimensionarea corectă a centralei termice este esențială pentru eficiența sistemului. O centrală subdimensionată poate duce la funcționarea continuă la capacitate maximă, crescând costurile de energie. Este recomandat să consulți specialiștii pentru a alege o centrală termică potrivită nevoilor tale.

Importanța termostatului de ambient

Montarea unui termostat de ambient electronic sau programabil poate contribui, de asemenea, la economii semnificative. Plasat într-o cameră-etalon și reglat la o temperatură corespunzătoare, termostatul va gestiona eficient sistemul de încălzire, aducând beneficii în reducerea costurilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg
20:54 - Robert Sighiartău: PSD vrea toată puterea. Cel mai grav pentru această țară este ca Partidul Social Democrat să câștige Președinția României (VIDEO)
20:33 - „Am încălcat câteva jurăminte”. Femeia care s-a căsătorit cu ea însăși celebrează un an de căsnicie. Ce mesaj a vrut să transmită lumii prin gestul său
20:30 - Restricții la produse românește în China. Ce decizie a luat Beijingul
20:29 - Sighiartău: Ciucă a primit de la americani o distincție pe care doar Regele Mihai a mai primit-o / Ciucă a fost șef de promoție la Academia Militară, spre deosebire de alți candidați despre care nici nu știm dacă au luat BAC-ul (VIDEO)
20:16 - Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc, în România. Prețurile, din ce în ce mai mari. Ce avertizează specialiștii
20:04 - Câți bani primește Simona Halep pentru victoria de la Hong Kong. A câștigat 15 puncte WTA
19:45 - Cetățenii vor putea acorda primul ajutor unei persoane care intră în stop cardio-respirator. Care sunt stațiile de metrou din București unde a fost montat câte un defibrilator