Tolontan, despre comunicatul DNA privind ancheta în cazul Arenei Naționale: Probabil e mult mai mult în spate decât ce au dat ei, pentru că ce au dat ei mi se pare precipitat (VIDEO)

Tolontan, despre comunicatul DNA privind ancheta în cazul Arenei Naționale: Probabil e mult mai mult în spate decât ce au dat ei, pentru că ce au dat ei mi se pare precipitat (VIDEO)

DNA a decis să deschidă o anchetă in rem în cazul construcției Arenei Naționale, existând suspiciuni de abuz în serviciu. (Detalii AICI) Jurnalistul Cătălin Tolontan, cel care dezvăluit mai multe informații pe acest subiect, a susținut pentru B1 TV că nu se aștepta la deschidere acestei anchete și consideră că procurorii dețin mai multe date decât ce au lăsat să se vadă pentru că, altfel, acțiunea lor i se pare precipitată.

”Sincer nu așteptam la această anchetă pentru că în 2011 am scris despre acoperiș prima dată, am relevat și cine este omul care a semnat hârtia către firma de consultanță, în care s-a cerut să se facă acoperișul. Se numea Aurora Abas, director gen la investiții. Peste doi ani a venit Curtea de Conturi și a spus că investiția nu a fost normală.

Oamenii percep totul ca pe un scandal nesfârșit, dar poate va fi un sfârșit. Normal, când începe să vorbească justiția, ar trebui să se termine zona de necunoscute și să intrăm zona de certitudine”, a susținut Tolontan.

Acesta a mai precizat că, după părerea sa, este prea mare suma de 234 milioane euro despre care procurorii DNA susțin că a fost cheltuită pentru construcția stadionului: ”Am dubii că cifra este corectă. Eu și colegii mei ne-am ocupat de cinci ani de acest stadion. Am sentimentul că suma e mare dacă se referă doar la stadion. Dacă pui parcarea de lângă, cea supraterană și alte lucruri poate depășesc 200, dar altfel mi se pare mult”.

Tolontan, despre comunicatul DNA privind ancheta în cazul Arenei Naționale

#DIRECT_ONE_s00ci8#

Cătălin Tolontan a mai vorbit și despre o serie de neconcordanțe care există între datele publicate de DNA și informațiile pe care le-au aflat el și colegii săi. Totuși, el a precizat că procurorii ar putea deține mai multe informații, dat fiind instrumentele de care dispun: ”Sunt neconcordanțe. Nu știm să fi fost un contract sau proiect, ci un studiu de fezabilitate cu acoperiș de tablă. Mai știm că a existat un studiu de fezabilitate, un certificat de urbanism pe un acoperiș parțial. Proiectul a pornit pe acoperiș fix , apoi a fost adăugat cu acea hârtie plecată de Abas, agreată de primărie, cu acoperișul retractabil”.

”Probabil e mult mai mult în spate decât ce au dat ei, pentru că ce au dat ei mi se pare precipitat. E o chestiune oarecum aruncată, dar poate au informații pe care noi nu le avem”, a mai comentat Tolontan comunicatul DNA.

La rândul său, Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, a declarat pentru B1 TV că meciul România – Spania și alte activități ar putea avea loc pe stadion, dar doar dacă instituțiile abilitate vor agrea o formulă de protocol: ”se pot găsi soluții cu acceptul autorităților. A ne asuma riscul în lipsa unui document legal înseamnă a încălca legea. Dacă instituțiile abilitate agrează o formulă de protocol, evident că Primăria va deschide stadionul și pentru meciul România – Spania și pentru alte activități”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`