S-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova. Atracția principală: cea mai mare roată panoramică adusă special din Olanda / Ce înălțime are și cum arată (VIDEO)

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova. Atracția principală: cea mai mare roată panoramică adusă special din Olanda / Ce înălțime are și cum arată (VIDEO)

În acest an, locuitorii din Craiova au fost printre primii care au dat startul sărbătorilor deschizând Târgul de Crăciun mai devreme. În plus, în oraș s-a instalat cea mai mare roată panoramică din România.

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova

Vineri, 17 noiembrie 2023, s-a dat startul Târgului de Crăciun la Craiova. Tema acestui an se învârte în jurul captivantei povești a Crăiesei Zăpezii, iar atmosfera este învăluită în culori sugestive. Alb și turcoaz domină în mod spectaculos peisajul Târgului de Crăciun din Craiova în 2023, creând o ambianță plină de magie și așteptare pentru cei veniți să se bucure de această tradiție a sărbătorilor de iarnă.

Atracția principală la Craiova este roata panoramică, cea mai înaltă din România, adusă din Olanda, cu o înălțime de 40 de metri și o capacitate de 140 de persoane. Vizitatorii se pot bucura de această atracție până la închiderea Târgului de Crăciun pe 2 ianuarie 2024, scrie Spynews.ro.

Cea mai mare roată panoramică din România adusă din Olanda

Târgul de Crăciun din Craiova are loc în patru zone: Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piaţa Mihai Viteazul. Vizitatorii pot întâlni Crăiasa Zăpezii, se pot bucura de cea mai mare roată panoramică din România și pot face poze la căsuţele pictate de artişti plastici.

Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăţi pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori şi figurine diferite – pe tematica din piaţa respectivă. Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălţime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane şi vine direct din Olanda. Aşa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)