PSD va vota în favoarea cererii DNA în cazul Oprea

PSD va vota în favoarea cererii DNA în cazul Oprea
Foto: evz.ro

PSD va vota în favoarea cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, informează B1 TV.

Liviu Dragnea a spus în cadrul ședinței grupului senatorial al PSD că vor fi consecvenți și nu se vor opune solicitărilor venite din partea justiției nici în cazul lui Oprea.

Biroul Permanent al Senatului a trimis spre analiză Comisiei Juridice solicitarea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale față de Gabriel Oprea. Comisia va da un raport, iar plenul Senatului va da votul în privința ridicării imunității acestuia.

De altfel, Oprea a cerut senatorilor să voteze pentru ridicarea imunității sale și în favoarea solicitărilor DNA, în cadrul unei scrisori adresată președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și Comisiei Juridice.

La rândul său, Tăriceanu a susținut că ALDE va adopta o decizie în privința votului doar după ce Comisia Juridică va întocmi avizul. (Detalii AICI)

Procurorii DNA solicită efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea pentru „folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere”, dar și pentru „încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`