Israelul „extinde” operațiunea în Gaza, spune aramata. Peste 80 de oameni au fost uciși în cea mai mare tabără de refugiați, Jabalia. 31 de bebeluși născuți prematur evacuați de la spitalul al-Shifa sunt într-o situație „extrem de critică

Israelul „extinde” operațiunea în Gaza, spune aramata. Peste 80 de oameni au fost uciși în cea mai mare tabără de refugiați, Jabalia. 31 de bebeluși născuți prematur evacuați de la spitalul al-Shifa sunt într-o situație „extrem de critică
Sursa foto: The Guardian

Armata israeliană a declarat că își extinde operațiunea în Fâșia Gaza, informează Agence France-Presse. Israelul a avertizat locuitorii din cea mai mare tabără de refugiați din Gaza, Jabalia, și din o altă tabără de coastă din apropiere să evacueze zona, în timp ce armata a declarat duminică că „își extinde activitățile operaționale în cartiere suplimentare” din Gaza.

Se duc lupte grele în jurul spitalului indonezian din nordul Fâșiei Gaza

Un oficial din Gaza a declarat că peste 80 de oameni au fost uciși în două lovituri asupra Jabalia sâmbătă, inclusiv asupra unei școli ONU care adăpostește persoane strămutate.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare verificate de AFP au arătat cadavre acoperite de sânge și praf pe podeaua unei clădiri, unde saltelele fuseseră ascunse sub mesele școlii.

Armata israeliană a spus că Jabalia se numără printre zonele de interes, deoarece trupele „țintește teroriști și lovesc infrastructura Hamas”.
Fără a menționa loviturile, armata israeliană a spus că a avut loc „un incident în regiunea Jabalia”.

Șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a condamnat duminică lovitura asupra școlii ca fiind „îngrozitoare”. Luni, agenția palestiniană de presă Wafa a declarat că spitalul indonezian de lângă Jabalia a fost, de asemenea, bombardat.

Atacurile aeriene israeliene au vizat o casă din Rafah, unde mulți au fost uciși și răniți și tancurile și vehiculele israeliene s-au mutat de la Beit Hanoon la spitalul indonezian.

Există rapoarte despre lupte grele în jurul spitalului indonezian din nordul Fâșiei Gaza. Marwan Abdallah, un lucrător medical acolo, a spus că tancurile israeliene sunt vizibile de la ferestre. „Îi poți vedea mișcându-se și trăgând”, a spus el pentru AP.

„Femeile și copiii sunt îngroziți. Sunt sunete constante de explozii și focuri de armă”. Oficialii Ministerului Sănătăţii din Gaza spun că 12 persoane au fost ucise, inclusiv medici şi pacienţi. Afirmațiile nu au fost verificate independent.

31 de bebeluși prematuri evacuați duminică de la spitalul al-Shifa din orașul Gaza, oficialii din domeniul sănătății spun că sunt într-o situație „extrem de critică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`