Avocatul Artin Sarchizian, despre gafa majoră a polițiștilor în cazul crimei de la Sibiu: O greșeală impardonabilă, care descalifică anchetatorii. Ancheta ar fi trebuit să fie nepublică, n-ar fi trebuit să știe nici cerul, nici pământul (VIDEO)

Avocatul Artin Sarchizian, despre gafa majoră a polițiștilor în cazul crimei de la Sibiu: O greșeală impardonabilă, care descalifică anchetatorii. Ancheta ar fi trebuit să fie nepublică, n-ar fi trebuit să știe nici cerul, nici pământul (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook/ Adrian Kreiner

Avocatul Artin Sarchizian a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, unde a vorbit despre gafa majoră a polițiștilor în cazul crimei de la Sibiu. Avocatul este de părere că a fost o greșeală imensă că au fost furnizate date cu privire la anchetă, în spațiul public, „ancheta ar fi trebuit să fie nepublică, n-ar fi trebuit să știe nici cerul, nici pământul”.

“O greșeală impardonabilă, care descalifică anchetatorii. Spun asta, referindu-mă nu neapărat la faptul că au greșit adresa sau persoana, pentru că într-adevăr, se poate greși. Nu ai toate datele, te îndrepți către o persoană care nu are niciun fel de implicare, după care stabilești că, într-adevăr, este nevinovat, este total neimplicat, dar în momentul în care ieși cu surle și trâmbițe în media și spui ‘am prins suspectul’. Îmi aduc aminte că în zilele respective chiar se făceau detalii de genul ‘chiar a recunoscut o parte’, și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, te mândrești în public că l-ai prins pe făptaș sau pe unul dintre făptași. Aici mi se pare că este greșeala, repet, este impardonabilă, iar această greșeală produce cel puțin două efecte, din punctul meu de vedere. Pe de o parte, scade încrederea cetățenilor în organele de aplicare a legii, ceea ce este extrem de grav, iar pe de altă parte, și aici cred că trebuie subliniat cu două linii, mă gândesc cam ce e în mintea făptașilor, văzând la televizor că s-au îndreptat, cu aproape cu televiziunile să-l aresteze pe nefericitul acela, spunând, ‘uite făptașul’.

Cât or fi râs aceștia în sinea lor sau or fi făcut glume. Ceea ce evident că întărește rezoluția lor în fapta pe care au săvârșit-o și, sigur, în continuarea ascunderii bunurilor. Eu sunt absolut convins că este un stres fantastic față de cei care instrumentează acest caz, dar asta, zic eu, că nu scuză greșeala. Repet, ancheta ar fi trebuit să fie nepublică, n-ar fi trebuit să știe nici cerul, nici pământul, poate doar așa, un mic comunicat că a fost cineva identificat, dar nu să ieși ,să spui ‘gata, l-am prins’. Aici, este greșeala, repet, nu că au greșit adresa, într-adevăr se întâmplă. Numai cine nu muncește, nu greșește, așa este.

Ar mai fi de subliniat un aspect. Omul acela acuzat nu numai că a fost traumatizat prin faptul că a fost luat pe sus și a devenit vedetă peste noapte, ci a fost și agresat, ceea ce mi se pare foarte grav. Indiferent ce ar fi săvârșit sau este suspectat că ar fi săvârșit, n-ai voie să-l agresezi. Deci aici este vorba de o purtare abuzivă din partea celor care au pus în executare mandatul, respectiv de aducere sau ce mandat o fi fost el acolo. Într-adevăr, faptul că participă mai mulți lucrători de poliție ar putea reprezenta o scuză, dar să nu uităm un lucru.

Toată acestă anchetă este coordonată de un procuror. Procurorul este stăpânul anchetei penale, urmăririi penale. El ia deciziile radicale, el ia deciziile importante și el trebuie să poarte și răspunderea, apropo de răspunderea magistraților în general.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112