Cum arată celulele de lux pentru fugari? Avocatul Gabriela Savu: România prezintă la instanțele din străinătate niște condiții extraordinare. Au pozat niște celule executate corespunzător doar pentru a fi prezentate (VIDEO)

Cum arată celulele de lux pentru fugari? Avocatul Gabriela Savu: România prezintă la instanțele din străinătate niște condiții extraordinare. Au pozat niște celule executate corespunzător doar pentru a fi prezentate (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Cum arată, de fapt, celulele de lux pentru fugari? Avocatul Gabriela Savu a fost prezentă în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a dat mai multe detalii despre aceste celule.

„E plin de mizerie, de purici, de ploșnițe, în penitenciarele normale.

România, bineînțeles, că vopsește gardul, pentru că înăuntru e leopardul, după vechea zicală. România prezintă la instanțele, în special la cele din Italia, unde avem mari probleme cu executarea mandatelor europene prezintă niște condiții extraordinare. Au pozat și au prezentat niște celule executate corespunzător doar pentru a fi prezentate. Astea sunt celulele de prezentare.

Celulele de prezentare pe care noi le fâțâim pe la toate instanțele, unde România are cereri de executare a acestor mandate europene de arestare, pentru că, de regulă, în acele dosare se invocă faptul că în România respectiva persoană, cu privire la care se cere executarea mandatului, nu ar avea condiții corespunzătoare de detenție și, respectiv, are niște afecțiuni medicale din cauza cărora, supus fiind la aceste tratamente în România necorespunzătoare, starea i s-ar agrava sau i s-ar pune viața în pericol sau sănătatea și așa mai departe.

Și atunci, pe cooperare judiciară europeană vine România și zice ‘Ia uite, noi avem’, vine cu cataloage de prezentare ale condițiilor din penitenciare și zice, ‘dar ia uite, noi avem condiții de lux pentru condamnați’. Vă dați seama că și genul ăsta de abordare este extrem de ușor de demontat, pentru că nu este greu să iei, probabil, niște studii făcute, că mai sunt organizații internaționale care au făcut vizite prin penitenciare, există plângeri făcute de condamnați, de deținuți, pe la CEDO cu privire la condițiile de detenție. Iei și aduni, în calitatea de apărător al persoanelor cu privire la care se cere executarea mandatului și zici ‘asta e o butaforie’. Au organizat 2-3 celule, ca să le prezinte și să arunce praf în ochi instanțelor.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)
21:19 - Aurora boreală, vizibilă pe cerul României, în această noapte. Cum de are loc acest fenomen și ce ne recomandă specialiștii
21:09 - Românii vor putea observa o schimbare importantă în magazine, începând de vineri. Companiile care nu se supun noii reguli riscă sancțiuni
21:07 - NATO începe exercițiul militar nuclear, anunță Mark Rutte. „Este vital să ne testăm apărarea”
20:39 - Ce ți se poate întâmpla, dacă mănânci ciocolata Dubai. Riscurile sunt uriașe pentru sănătate
20:25 - Laura Vicol a demisionat din PSD / Demisia, la o zi după ce a apărut informația că DIICOT a deschis dosar penal în cazul Nordis
20:21 - Cât costă încărcarea unei mașini electrice, în România. Prețurile sunt mai mari decât în vestul Europei