Marinarii greci protestează împotriva planurilor de reformare a sistemului de pensii

Marinarii greci protestează împotriva planurilor de reformare a sistemului de pensii
Foto: grhomeboy.wordpress.com

Marinarii din Grecia au început a doua grevă de 48 de ore, alăturându-se astfel nemulțumirii generale față de planurile de reformare a sistemului public de pensii, informează Reuters.

Marți, premierul Alexis Tsipras a susținut că țara nu are încotro și trebuie să reformeze sistemul care a creat deficite cronice și care s-ar putea prăbuși dacă nu trece printr-o schimbare.
Grecii, însă, nu sunt deloc încântați mai ales că mulți dintre ei vor trebui să contribuie lunar cu circa 20% din salariile lor la sistemul de pensii. Din acest motiv, în ultimele săptămâni, au fost organizate mai multe marșuri și proteste.

Acest plan, parte a înțelegerii dintre liderii greci și creditorii internaționali pentru acordarea unui împrumut, prevede o unire a fondurilor de pensii ale țării într-unul singur și o reducere în valoare de 1% din produsul intern brut pe an.

”Protestăm pentru că principalul nostru fond de pensii, cel mai vechi din Grecia, se va închide”, a susținut Lefteris Saridakis, liderul unui sindicat ce reprezintă marinarii. Acesta a mai precizat că intenționează să ia măsuri atunci când legea va ajunge la vot în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`