Pictură murală cu David Popovici pe un bloc de 9 etaje din Bucureşti. Ce mesaj a transmis sportivul (FOTO)

Pictură murală cu David Popovici pe un bloc de 9 etaje din Bucureşti. Ce mesaj a transmis sportivul (FOTO)
Foto: Facebook

Pe un bloc din București, artiști au creat cel mai mare desen mural în onoarea performanțelor lui David Popovici, transformând blocurile gri într-o galerie în aer liber. Festivalul de artă urbană a adus o notă artistică orașului, dar nu toți locuitorii sunt entuziasmați de această idee.

Chipul lui David Popovici pe un bloc de 9 etaje din Bucureşti

Chipul campionului strălucește pe toate blocurile în cel mai popular desen mural din Capitală – o capodoperă de 300 de metri pătrați ilustrându-l pe David Popovici. În zece zile intense de muncă, artiștii bucureșteni Șatran și Biex au folosit sute de spray-uri și zeci de kilograme de vopsea pentru a da viață acestei opere remarcabile.

David Popovici și-a arătat aprecierea față de desen prin faptul că a distribuit imaginea pe contul său de Instagram. De la Soseaua Ștefan cel Mare, tinerii implicați în transformarea clădirilor monotone au decis să-și mute activitatea pe Bulevardul Mihai Bravu.

„Iubesc România pentru că este o țară a creativității, o țară a oamenilor liberi care vor să o facă și mai bună. România crește prin excelență, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană” – David Popovici pe Facebook.

Au fost folosite sute de spray-uri și zeci de kilograme de vopsea

„Locatarii au fost de acord cu ideea noastră, astfel că această imagine cu un mare sportiv pe o arteră extrem de circulată a apărut destul de repede.

Este un mural pictat la care s-au folosit zeci de litri de vopsea lavabilă și în jur de 200 de spray-uri, am avut ceva probleme că a plouat, motiv pentru care s-a ajuns să se muncească aproximativ 10 zile.

Noi pictăm așa ceva de mai bine de 5 ani, am ajuns deja la peste 20.000 metri pătrați în acest interval. Vrem să iasă totul bine, folosim materiale de calitate, sperând să schimbăm fața Capitalei” – Liviu Zorilă (Asociația EDIT), potrivit ProSport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`