A fost reținut bărbatul care i-a ajutat pe ucigașii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner / Criminalist: „Chiar dacă el nu are o implicare directă, a aflat despre ce s-a întâmplat” (VIDEO)

A fost reținut bărbatul care i-a ajutat pe ucigașii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner / Criminalist: Chiar dacă el nu are o implicare directă, a aflat despre ce s-a întâmplat (VIDEO)
Sursa foto: Facebook/ Adrian Kreiner

Apar noi detalii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu. Polițiștii au dispus reținerea  unui individ din Timiș, suspectat că i-ar fi ajutat pe cei trei bărbați care ar fi responsabili de comiterea asasinatului, a anunțat Ioana Constantin în emisiunea Politica zilei.

Noi detalii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu

Bărbatul, aflat acum în arest, este cel care i-a transportat la Sibiu pe cei trei indivizi acuzați că l-au ucis pe Adrian Kreiner, săptămâna trecută.

Procuratura sibiană a confirmat oficial identificarea celor trei bărbați presupuși a fi autorii asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. Cei trei provin din județul Dolj și ar putea să fi părăsit țara.

Criminalistul Dan Antonescu a spus că bărbatul din Timiș reținut ar putea fi un complice sau să fi favorizat asasinii în cadrul anchetei. Este mai puțin probabilă varianta unui coautor la crimă:

„Ori este complice sau favorizator sau coautor, mai puțin probabil, dar din ce a apărut în mass media am înțeles că el i-a transportat de la Timișoara la Sibiu și înapoi. Unul dintre cei trei chiar a stat la el în locuință. Iată că ancheta aceasta care aparent a trenat, aparent nu găseau variante de lucru, de fapt și-a urmat un curs firesc. La început de anchetă sunt foarte multe ipoteze, foarte multe piste pe care anchetatorii marșează în primul rând pentru a le elimina. În momentul în care ai eliminat pistele mai puțin viabile te poți concentra pe cea care te duce către adevărații autori. Știința, pentru că vorbim și despre o expertiză genetică, și nu numai, toate aceste chestiic are nu sunt vizibile pentru cei care nu au trebă cu acest domeniu, toate acestea au dus către identificarea autorilor și capturarea unui dintre cei care se pare că ia ajutat.

Chiar dacă el nu are o implicare directă, dar a aflat despre ce s-a întâmplat, mai există în Codul penal o infracțiune care sună cam așa, nedenunțarea unei infracțiuni. Dacă avem de a face cu infracțiuni de mare violență nedenunțarea acestora când ai cunoștințe despre date în legătură cu autorii deja constituie infracțiune de sine stătătoare”.

În ceea ce privește uciderea omului de afaceri din Sibiu, criminalistul susține că sunt mai multe ipoteze de lucru în acest caz:

„Dacă ne uităm la modul de operare putem gândi două dintre ele: o răzbunare cu mesaj, în cazul în care vorbim de o plată, datorie neachitată la timp sau o taxă de protecție refuzată, atunci cineva a vrut să dea un mesaj nu atât lui, cât celor care ar putea fi într-o ipostază similară. Ori avem de-a face de un jaf la pont. Cineva care a aflat că omul acesta avea foarte mulți bani, foarte multe valori în locuință, auu vrut să îl fure, au fost surprinși, șid e la o spargere de locuințe până la tâlhărie nu a mai fost decât un pas, iar de la tâlhărie până la omor de asemenea un pas foarte mic”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)