Joe Biden l-a numit din nou „dictator” pe Xi Jinping, după summitul din SUA. Reacția Chinei

Joe Biden l-a numit din nou „dictator” pe Xi Jinping, după summitul din SUA. Reacția Chinei
Joe Biden (Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA) și Xi Jinping (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Li Xueren)

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că încă mai crede că Xi Jinping al Chinei este un dictator, cu toate că liderul american afirmă că au fost făcute câteva progrese în relația lor în cadrul întrevederii de lângă San Francisco, relatează CNN.

„Ei bine, uitați, el este un dictator în sensul că este un tip care conduce o țară care este o țară comunistă ce se bazează pe o formă de guvernământ total diferită de a noastră”, a declarat Joe Biden pentru reporterul CNN. „În orice caz, am făcut progrese”, a continuat președintele SUA.

Reacția Chinei după ce Joe Biden l-a numit „dictator” pe Xi Jinping

Întrebat joi la un briefing despre ultimele afimații ale liderului american, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de externe le-a catalogat drept „extrem de eronate”, spunând că este o „manevră politică iresponsabilă, față de care China se opune ferm”.

„Ceea ce trebuie subliniat este că vor exista întotdeauna unii oameni cu motive ascunse care încearcă să submineze relațiile China-SUA. Nu vor reuși să facă acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt Mao Ning.

În vară, Beijingul răspundea furios la declarații similare ale președintelui american, care îl comparase și atunci pe omologul său chinez cu „dictatorii”. La acel moment, Biden făcea această afirmație în contextul disputei privind balonul de spionaj al Chinei.

„Remarcile contrazic grav faptele de bază, încalcă eticheta diplomatică și încalcă grav demnitatea politică a Chinei”, reacționa purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`