Joe Biden, criticat de presa occidentală pentru că-și apără strident refuzul de a cere încetarea focului

Joe Biden, criticat de presa occidentală pentru că-și apără strident refuzul de a cere încetarea focului
Joe Biden, președintele SUA. Foto: Hepta - Zuma Press / Oliver Contreras - Pool via CNP

Joe Biden și-a apărat fără drept de apel apărea refuzului său de a cere încetarea focului în Gaza, argumentând că Hamas reprezintă o amenințare continuă pentru Israel și că forțele israeliene încearcă să evite victimele civile.

Biden spune că acum Israelul nu mai bombardează la întâmplare

După întâlnirea cu președintele chinez, Xi Jinping, Biden le-a spus reporterilor: „Hamas a spus deja public că intenționează să atace din nou Israelul, așa cum a făcut înainte, tăind capetele copiilor, arzând de vii femeile și copiii. Deci ideea că se vor opri și nu vor face nimic nu este realistă.”

The Guardian subliniază că rapoartele conform cărora Hamas a decapitat bebeluși în atacul din 7 octombrie asupra civililor israelieni rămân neconfirmate, deși brutalitatea masacrului în care au fost ucise 1.200 de persoane nu este pusă la îndoială.

Biden a susținut, de asemenea, că forțele israeliene au trecut de la bombardamentele aeriene, despre care părea să recunoască că au fost făcute „fără discriminare” în anumite părți, la operațiuni la sol mai țintite, după ce peste 11.000 de locuitori din Gaza au murit.

El a spus:
„Este un lucru diferit. Ei trec prin aceste tuneluri, așa intră în spital. De asemenea, aduc incubatoare sau aduc alte mijloace pentru a ajuta oamenii din spital și le-au dat, mi s-a spus, medicilor, asistentelor și personalului, oportunitatea de a scăpa de pericol. Deci, aceasta este o poveste diferită decât ce cred eu că s-a întâmplat înainte, bombardamentul nediscriminatoriu.”

El a continuat: „IDF, Forțele de Apărare Israeliene, recunosc că au obligația de a folosi cât mai multă prudență în urmărirea țintelor lor. Nu e ca și cum se grăbesc la spital, bat la uși, trăg oamenii deoparte și împușcă oamenii fără discernământ.”

Forța cu care Biden apără armata israeliană este în mod evident în decalaj față de remarcile recente ale înalților oficiali americani, care și-au mutat accentul pe apelurile adresate IDF pentru a respecta dreptul umanitar și a evita victimele civile. Ultimele sale declarații par să confirme rapoartele potrivit cărora președintele este mai fără rezerve pro-Israel decât mulți din administrația sa, mai arată The Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie