Un grup infracțional a fost destructurat în Vrancea! Victima era drogată și obligată să se prostitueze în mai multe județe din țară

Un grup infracțional a fost destructurat în Vrancea! Victima era drogată și obligată să se prostitueze în mai multe județe din țară
Sursa foto: Pixabay.com

Patru persoane din Vrancea au fost prinse, după ce au obligat o persoană să se prostitueze pentru bani, în mai multe județe din țară.

Suspecții au fost bănuiți de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu. Întreaga activitate de documentare a fost realizată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT Vrancea.

Victima era drogată și obligată să întrețină relații sexuale în mai multe județe din țară

În august 2023, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat până când, în septembrie s-a mai alăturat o persoană, scopul acestora fiind exploatarea unei persoane majore. Ei ar fi exercitat „acte de constrângere fizică și psihică (violență fizică, manipulare sentimentală și diverse modalități de control), determinând-o să presteze servicii sexuale contra cost, în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Târgovişte și Constanţa”, spun polițiștii vrânceni.

În același timp, liderul grupului infracțional ar fi pus la dispoziția victimei droguri de risc, atât pentru consum propriu, cât și pentru clienți.

Potrivit cercetărilor, doi dintre suspecți ar fi înlesnit prostituția și pentru alte două persoane, în timp ce una dintre persoanele din grup asigura și supraveghea victima pentru menținerea de către lider a controlului asupra ei.

Autoritățile au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în Vrancea și Iași, unde au descoperit și ridicat 2.500 de lei, o cantitate de canabis, 5 telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, scrie Observator.

Cele patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore, la decizia procurorilor DIICOT.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`