Regele Charles al III-lea împlinește 75 de ani / Cum își marchează suveranul aniversarea

Regele Charles al III-lea împlinește 75 de ani / Cum își marchează suveranul aniversarea
Sursa Foto: Hepta/ Hugo Burnand/PA Media/dpa

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a împlinit, marți, 14 noiembrie, 75 de ani. Suveranul a organizat o petrecere cu comunitatea locală, iar în ziua aniversării va lansa oficial „Coronation Food Project”, o inițiativă menită să rezolve simultan problema sărăciei alimentare și a risipei alimentare, relatează relatează Reuters, citat de Digi24.ro.

Charles, un activist de lungă durată în domeniul mediului și susținător al economiei sustenabile, va vizita un centru de distribuție a produselor alimentare și va discuta cu reprezentanții marilor supermarketuri britanice pentru a găsi soluții de redistribuire a surplusului alimentar.

Cum își va petrece Regele Charles al III-lea ziua de naștere

Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

„Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară – şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în „Big Issue”, o revistă vândută de obicei de persoane fără adăpost.

Regele Charles a sărbătorit, luni, cu o petrecere, unde au fost poftiți reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar. Suveranul a părut să fie într-o dispoziție jovială în timp ce trecea de la cu invitat la invitat cu ceașca de ceai în mână.

Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`