România se pregăteşte să antreneze piloţii ucraineni pe cele 17 avioane F-16 ajunse în ţară: „Vor zbura cam 60-70 de ore”

România se pregăteşte să antreneze piloţii ucraineni pe cele 17 avioane F-16 ajunse în ţară: „Vor zbura cam 60-70 de ore”
Foto: Facebook @ Forțele Aeriene Române

România a inaugurat primul centru de instruire pentru piloții ucraineni, pregătindu-i să manevreze avioanele de luptă F-16. Această facilitate din județul Călărași va fi folosită și pentru pregătirea piloților români care trec de la MIG-uri la aeronave F-16 mai moderne.

România pregăteşte piloţii ucraineni pentru a manevra avioanele de luptă F-16

În următoarele zile, primele trei aeronave vor sosi la Baza 86 de la Borcea. Românii care vor beneficia de instruire aici sunt piloții care au avut experiență anterior cu avioanele de tip Mig-21 Lancer, retrase din uz în luna mai.

Prima serie include 7 piloți, aceștia urmând să-și dedice următoarele 3 luni instruirii alături de specialiștii de la Lockheed Martin, compania americană responsabilă de construcția acestor modele, scrie Observator News.

Vor zbura cam 60-70 de ore cu aceste avioane. Vor face tot felul de misiuni de la zboruri de tranziţie până la lupte aer-aer, a declarat Wizard, instructor pe avioanele F16.

Piloţii vor zbura cam 60-70 de ore cu aceste avioane

Baza 86 de la Borcea va suferi o transformare majoră, devenind un centru de instrucție dedicat piloților de F-16. În viitorul apropiat, se planifică aducerea în această locație a piloților ucraineni pentru a beneficia de instruire.

Piloţii ucraineni vor începe îndată ce vor avea satisfăcute cerinţele de pre-antrenament, care se referă la deprinderea elementelor de abilităţi lingivistice şi in funcţie de fiecare pilot pregătirea va fi adaptată, a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării.

După ce dobândesc abilitatea de a pilota aceste aeronave, ucrainenii le vor utiliza în conflictul cu Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare