Vor avea loc noi creșteri de taxe în România? Claudiu Năsui (USR): Se pregătesc / Toți banii aceștia pleacă tot din buzunarul contribuabilului (VIDEO)

Vor avea loc noi creșteri de taxe în România? Claudiu Năsui (USR): Se pregătesc / Toți banii aceștia pleacă tot din buzunarul contribuabilului (VIDEO)
Foto: Claudiu Năsui / Facebook

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a avut o intervenție în cadrul emisiunii News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a vorbit despre faptul că e posibil ca taxele să crească, din nou, în România.

“Se pregătesc, pentru că în momentul în care cresc taxele nu este cel în care e publicată o modificare a Codului fiscal în Monitorul Oficial, ci momentul în care cresc cheltuielile. Toți banii aceștia pleacă tot din buzunarul contribuabilului. Salariile mai mari la stat, că sunt la ANAF, că sunt la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, că sunt oriunde, că sunt la primari, cum au crescut deja la primari, pleacă din banii contribuabililor. Ei ce fac este că de fiecare dată când cresc aceste cheltuieli spun ‘stați liniștiți, avem bani, nu mai creștem taxele’, dar apoi crește deficitul, după care, aceleași personaje care ne-au spus că nu e nicio problemă să crească cheltuielile vin și spun ‘nu se poate, avem deficitul mare, trebuie să strângem cureaua’, dar ghiciți cine strânge cureaua, tot contribuabilii, prin noi creșteri de taxe. Asta s-a întâmplat nu mai devreme de acum o lună, prin pachetul de asumare a răspunderii a domnului Ciolacu pe creșterile de taxe care au avut deja loc. Ce se prefigurează acum este, de fapt, o continuare a aceluiași cerc vicios, care a fost și până acum, cresc cheltuielile, crește deficitul, creștem din nou taxele.

Practic nu este ceva nou. Este același ciclu de creștere de taxe și de cheltuieli, pe care le-am văzut până acum. E plin de oameni de partid în aceste instituții, ANAF, CNAS și altele asemenea, care au o pondere așa cam de 20 % de oameni care muncesc și țin instituțiile acestea în picioare, dar au foarte mulți oameni care sunt, de fapt, pile politice și care nu ar trebui să fie acolo.”

Claudiu Năsui a vorbit și despre faptul că, marți, legea pensiilor ajunge la vot, după doar o zi de dezbateri.

“E ca la asumarea aceasta de răspundere pe Codul fiscal. Problema nu este că a fost o zi de dezbatere sau o lună de dezbateri. Dacă îți dă cineva cu o lopată în cap, nu o să spui problema e că nu mi-ai făcut suficiente dezbateri. Problema e că ai dat cu lopata în cap, exact așa e și acum. Statul român nu are cum să crească pensiile cu 40 % de la 1 septembrie, o creștere cu inflația este de bun simț și corectă, și moral, și sustenabilă financiar, dar o creștere cu 40 %, la 1 septembrie, anul viitor, în prag de alegeri, este un dezastru și termenul acesta de 1 septembrie nu este ales aleator. E ales încât să fie înainte de alegeri, ca să nu existe mulți politicieni sau multe partide care să aibă curajul să spună ‘nu trebuie crescute pensiile cu 40 %, nu putem face lucrul acesta’ pentru că este un lucru nepopular și atunci să aibă un dezavantaj electoral. În schimb, PSD-ul, domnul Ciolacu și cine l-o mai urma până până atunci vor spune ‘nu, trebuie să creștem acest punct de pensie’. Deci este ales într-un mod foarte diabolic acest termen de 1 septembrie, tocmai ca să împing[ România în groapă, dar să garanteze un succes electoral pentru domnul Ciolacu și cine mai e ca el.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`