MAE: 86 de cetățeni români și familiile lor au fost evacuați duminică din Fâșia Gaza în Egipt (FOTO)

MAE: 86 de cetățeni români și familiile lor au fost evacuați duminică din Fâșia Gaza în Egipt (FOTO)
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe / Ministry of Foreign Affairs, Romania / Facebook

UPDATE: Ministerul de Externe a anunțat că, duminică, 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah și se află acum pe teritoriul Egiptului.

Ei au fost preluați din punctul de trecere a frontierei de către o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE și de reprezentanți ai Ambasadei României în Egipt și vor fi însoțiți până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE.

Aceștia urmează să ajungă în România în perioada următoare. Potrivit MAE, până acum 134 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Ministerul Afacerilor Externe anunță că punctul de trecere a frontierei de la Rafah a fost redeschis duminică, deschizând posibilitatea pentru 101 cetățeni români și membri ai familiilor lor de a părăsi Fâșia Gaza. Aceștia au primit permisiunea de tranzitare de la autoritățile israeliene și egiptene.

Procedurile de evacuare pentru cei 101 cetățeni români și familiile lor vor continua în cursul zilei de duminică. MAE asigură că evacuarea în Republica Arabă Egipt se va desfășura cu respectarea tuturor procedurilor specifice, informându-i prealabil pe cetățeni prin intermediul reprezentanților Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah menține un contact permanent cu cetățenii români și familiile acestora care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Republica Arabă Egipt pentru a sprijini demersurile specifice în teren.

Celula de Criză Interinstituțională activată la nivelul MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, precum și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, menține dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor.

41 de români au fost repatriați sâmbătă

Un grup de 41 de cetățeni români și aparținători ai acestora au ajuns sâmbătă în România cu un avion C-130 Hercules al Forțelor Aeriene Române, fiind preluați din Egipt după ce au ieșit din Fâșia Gaza pe 9 noiembrie. Un alt grup de 93 de persoane a ajuns în siguranță la București la începutul săptămânii curente, după ce au fost evacuați din Fâșia Gaza prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`