Cu ce se scot petele de vin roșu de pe haine. Trucul extrem de util la care poți apela

Cu ce se scot petele de vin roșu de pe haine. Trucul extrem de util la care poți apela
Sursa Foto: Freepik.com

Tuturor ni se poate întâmplă să vărsăm din greșeală o sticlă de vin pe canapea, covor sau haina preferată.

Ca atare este foarte important să acționăm imediat ce incidentul a avut loc, deoarece pigmenții din vinul roșu se impregnează cu ușurință în fibrele materialelor și începe imediat să se stabilizeze. Nu contează când de mare este pata, ci doar ce ingrediente folosești.

Trucul la care să apelezi pentru a scoate rapid petele de vin de pe haine

Primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este să vă ocupați de pată cât mai repede. Cu cât petele de vin roșu rămân netratate mai mult timp, cu atât acestea se vor scoate mai greu.

Pentru a începe procesul de absorbție a petei, se ia hârtie de bucătărie sau un șervețel și tamponează zona afectată. Niciodată nu trebuie frecată pata, deoarece aceasta ar putea să se extindă.

După ce lichidul a fost îndepărtat cât mai mult posibil, se aplică o cantitate generoasă de sare sau amidon pe zona pătată și se lasă să acționeze preț de câteva minute. Aparent, aceste substanțe vor absorbi și mai mult vinul rămas în țesătura hainei.

După acest pas, întreaga zonă se clătește cu apă rece, tocmai pentru a împiedica vinul să pătrundă mai adânc în fibrele țesăturii. Ulterior se pune o cantitate mică de detergent de vase sau o soluție specială de curățare pentru pete de vin direct pe pată.

Acest pas va ajuta la descompunerea oricăror particule de vin rămase. În final, spălați haina la mașina de spălat conform instrucțiunilor de pe etichetă, notează click.ro.

Cum scapi de petele de grăsime

Petele de grăsime se pot îndepărta mult mai ușor cu ajutorul banalului bicarbonat de sodiu, ce se regăsește în orice bucătărie.

Bicarboantul are multe beneficii asupra sănătății, dar poate avea diferite întrebuințări și în procesul de curățenie.

Acesta este bine cunoscut ca fiind unul dintre principalii inamici ai grăsimii de pe hainele vestimentare. Astfel că, fie ca este o pată nouă sau mai veche, își va face treaba rapid.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`