Cine este Claudia Gliga, soacra primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare care a fost prinsă în flagrant când ar fi dat mită

Cine este Claudia Gliga, soacra primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare care a fost prinsă în flagrant când ar fi dat mită
Sursa foto: Facebook / Tabita Gliga

Claudia Gliga (54 de ani), reținută de autorități după ce a fost prinsă în flagrant când ar fi dat mită, este mama Tabitei Gliga, creatoarea de modă care este căsătorită cu primarul Cătălin Cherecheș din Baia Mare, potrivit Libertatea.

Claudia Gliga este unic acționar la o firmă din Mureș

Claudia Gliga este unic acționar și administrator la Elenstab Brod SRL din județul Mureș, firmă care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

În 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 452.000 lei și un profit de aproape 200.000 lei.

Suma este similară cu mita pe care, potrivit procurorilor, Claudia Gliga ar fi vrut să o transmită unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj pentru a obține o sentință mai blândă în cazul ginerelui său, primarul din Baia Mare.

Firma figurează ca având o cofetărie în Târgu Mureș.

Soacra primarului Cătălin Cherecheș a fost prinsă în Cluj-Napoca, miercuri, când intermedia o mită către judecătoare, spun surse judiciare pentru G4Media.ro.

Aceeași judecătoare urma să dea o sentință definitivă în dosarul edilului pe 24 noiembrie.

În primă instanță, Tribunalul Cluj îl condamnase pe primarul Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Claudia Gliga, soacra primarului, ar fi cunoscut-o pe mama judecătoarei. Procurorii ar fi găsit asupra ei 50.000 de euro, o tranșă dintr-o mită totală de 100.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`