Florin Barbu critică vehement propunerea de interzicere a sacrificării și vânzării porcilor: „Le transmit celor care, zilele acestea, încearcă să învrăjbească fermierii că, au în mine un adversar”

Florin Barbu critică vehement propunerea de interzicere a sacrificării și vânzării porcilor: „Le transmit celor care, zilele acestea, încearcă să învrăjbească fermierii că, au în mine un adversar”
Foto: Facebook / Florin Barbu

Florin Barbu critică ferm încercarea de a interzice sacrificarea și vânzarea porcilor. Legea Porcului a inclus reguli care limitează capacitatea țăranilor români de a-și vinde și sacrifica porcii în propria ogradă, impunând amenzi de 6.000 de lei pentru micii crescători. Ministrul agriculturii, Florin Barbu, exprimă acum opoziție puternică pe Facebook față de cei care susțin această interdicție asupra țăranilor, scrie Romaniatv.

Florin Barbu, mesaj tranșant pe rețelele sociale

„GOSPODĂRIILE ROMÂNILOR ȘI HRANA POPULAȚIEI NU SUNT SUBIECTE POLITICE

Ministerul Agriculturii are soluții și oferă sprijin pentru toți fermierii, mici și mari, asociați în cooperative și gospodari simpli care duc tradițiile mai departe. Am spus acest lucru din prima zi a mandatului meu și o să o repet până când vor înțelege toți politrucii și așa-zișii formatori de opinie din social-media, care nu fac altceva decât să dezinformeze și să creeze disensiuni între fermieri.

Adevărul este unul singur: Modificarea Ordinului nr. 130/2023 al ANSVSA care permite comercializarea porcilor crescuți în gospodăria țărănească și gospodăria populației – obligatoriu sub îndrumarea și certificarea medicului veterinar – respectă pe deplin Legea 122/2023 și Regulamentele europene în vigoare.”

„Toți muncesc din greu să asigure alimente pentru noi”

„Cei care susțin că pesta porcină africană poate fi învinsă prin distrugerea gospodăriilor țărănești și a gospodăriilor populației, ori nu au citit legislația, ori se fac că nu înțeleg.

Le transmit public tuturor celor care, zilele acestea, încearcă să învrăjbească fermierii că, au în mine un adversar, indiferent de pozițiile pe care le ocupă! În agricultura românească este loc pentru toți și îi asigur pe fermieri că îi sprijin și îi tratez pe toți la fel! Toți muncesc din greu să asigure alimente pentru noi! Toți au respectul meu și al echipei mele din MADR! La finalul unei zile de muncă sau unei campanii agricole, rămânem o echipă!”, este mesajul transmis de Florin Barbu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)