Cum să scapi rapid și eficient de șoareci și șobolani! Metode 100% naturale care țin rozătoarele departe de casă

Cum să scapi rapid și eficient de șoareci și șobolani! Metode 100% naturale care țin rozătoarele departe de casă
Sursa Foto: Freepik.com

Șoarecii și șobolanii sunt cei mai comuni dăunători ce pot fi găsiți atât în casă, pe lângă casă, dar și în diverse spații. Mai mult decât atât, rozătoarele pot fi un pericol pentru sănătatea oamenilor. Chiar și așa, există metode naturale care țin aceste creaturi departe.

Cum să scapi de șoareci și șobolani

Îndepărtarea dăunătorilor este esențială pentru a menține igiena și confortul casei. Astfel că, un pas important în prevenirea unei infestări cu rozătoare este păstrarea curățeniei. 

Ținând cont că șoarecii și șobolanii sunt dificil de controlat pentru că trăiesc peste tot, oamenii trebuie să arunce regulat resturile menajere și mențină curățenia în depozite și garaje.

De asemenea, pentru a împiedica intrarea rozătoarelor, orice gaură din perete, gard sau uși trebuie să fie acoperită. În plus, tomberoanele trebuie să fie și ele închise corespunzător.

Metode naturale care țin rozătoarele departe

Interesant este că șoarecii și șobolanii nu tolerează mirosurile puternice. Așadar, oamenii pot înmuia vată sau discuri de bumbac în ulei esențial de mentă și să le pună în zonele frecventate rozătoare. Totodată, în acele zone se pot presăra și fulgi de ardei iute. Această combinație va ține  rozătoarele departe.

O altă metodă eficientă împotriva acestora este de a pune căței de usturoi sau bucăți de ceapă în locurile frecventate, ba chiar se poate utiliza ulei esențial de cuișoare pe discuri demachiante sau vată.

Cenușa este o altă soluție naturală eficientă împotriva șoarecilor. Dacă este presărată în locurile în care se adună rozătoarele, acestea vor pleca de acolo în câteva zile, notează click.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`