Sf. Mihail şi Gavriil 2023: Ce este interzis să faci în această zi sfântă?

Sf. Mihail şi Gavriil 2023: Ce este interzis să faci în această zi sfântă?

În fiecare an, la data de 8 noiembrie, credincioșii sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil. Acești doi sfinți sunt venerați pentru rolul lor de conducători ai cetei de îngeri și pentru călăuzirea sufletelor către Rai.

Ce nu este bine să faci de Sf. Mihail şi Gavriil

Cu ocazia sărbătorii Sf. Mihail și Gavriil din 2023, se recomandă să eviți conflictele cu cei apropiați. Dacă te afli într-un astfel de impas, este înțelept să cauți o soluție și să încerci să rezolvi situația în mod pașnic.

În ziua Sf. Mihail şi Gavriil din 2023, nu este bine să solicitați împrumuturi financiare. Se spune că persoanele care oferă sau cer bani pe data de 8 noiembrie riscă să nu aibă parte de noroc pe parcursul întregului an.

În ziua Sfinților Mihail și Gavriil, credincioșii obișnuiesc să se abțină de la treburile gospodărești. Conform tradiției, trebuie evitate activități precum măturatul, spălatul sau cusutul, potrivit Observator News.

Nu e bine să refuzi săracii

Se spune că dacă croșetezi în ziua Sfinților Mihail și Gavriil, acest lucru ar putea atrage o moarte lentă.

În ziua Sfinților Mihail și Gavriil, se pune un accent deosebit pe ajutorarea săracilor și faptele bune. Este considerat important să nu refuzi pe cei mai puțin norocoși și să faci cât mai multe fapte bune pe data de 8 noiembrie.

În ziua Sf. Mihail şi Gavriil, cunoscută și ca Moșii de Arhangheli”, în 2023, se obișnuiește să se facă pomeni pentru cei decedați. În bisericile cu hramul Sfinților Mihail și Gavriil, pe 8 noiembrie, credincioșii care participă la slujbă primesc un pahar de vin și o felie de cozonac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`