Radu Miruță: Există instrumente pentru a diminua evaziunea fiscală dacă ai instituții ferme, dar acestea sunt conduse de oameni care nu sunt nici fermi, nici profesioniști (VIDEO)

Radu Miruță: Există instrumente pentru a diminua evaziunea fiscală dacă ai instituții ferme, dar acestea sunt conduse de oameni care nu sunt nici fermi, nici profesioniști (VIDEO)
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Există instrumente pentru a diminua evaziunea fiscală dacă ai instituții ferme, dar acestea sunt conduse de oameni care nu sunt nici fermi și nici profesioniști, a declarat deputatul USR Radu Miruță, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Radu Miruță (USR), pe B1 TV, despre combaterea evaziunii și atitudinea Guvernului în privința plăților cash

Întrebat despre cel mai recent anunț al premierului în privința plăților cash, deputatul USR a spus: „Se cam mișcă bibelourile în vitrina asta a domnului Ciolacu. Cu instabilitatea asta, nu mai arată fermitatea aia, pumnul acela de fier cu care comanda tot felul de titluri de presă. Păi când a fost stabil? Când a venit și a încercat să bage pe gâtul românilor limitarea plăților cash, și umfla băncile de comisioane, și punea oamenii pe drumuri, sau acum când spune că renunță parțial? Noi am depus un proiect de lege care să anuleze obligativitatea de a plăti prin intermediul băncii, indiferent de plafon”.

„Să spui că te lupți cu plățile cash în argumentul în care pretextezi că vrei să elimini evaziunea fiscală e ca și cum te-ai supăra că există mașini pe stradă sau ai vrea să interzici mașinile pe stradă ca să nu se întâmple accidente. Evaziunea fiscală, există o serie de instrumente prin care ea poate fi micșorată, poate fi diminuată, dacă ai niște instituții ferme (…), dar instituțiile astea ferme n-au un CNP, n-au niște pantofi în picioare, instituțiile astea ferme sunt la rândul lor conduse de niște oameni care nu sunt nici fermi, nici profesioniști”, a continuat Radu Miruță.

„PSD cu digitalizarea sunt ca Evul Mediu cu secolul XXI. Nu are PSD pe cineva la Digitalizare care să ne dea credibilitate că poate să gestioneze punerea în format electronic și comunicațiile între instituțiile statului român, și atunci, dacă nu poți să gestionezi interconexiunea asta între instituțiile statului, nu veni, domne`, și spui că te lupți cu o problemă care are rezolvare într-o altă parte, precum era această temă falsă cu plățile cash”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)