Un restaurant cu stele Michelin din Irlanda de Nord a fost închis după 26 de ani din cauza prețurilor ridicate pentru clienți și costurilor crescute ale operatorilor, conform Mediafax, citat de Observator News.
Restaurantul emblematic Deanes EIPIC, fondat de bucătarul nord-irlandez Michael Deane în decursul anilor 1990, a reușit să obțină prima sa stea Michelin numai un an după deschidere, când funcționa sub numele de „Deanes” în anul 1997.
În noiembrie, Deanes EIPIC a anunțat că se va închide până la sfârșitul anului 2023 din cauza creșterii prețurilor și a dificultăților generate de criza COVID, Brexit și criza financiară.
Alex Greene, bucătarul-șef care a ajuns în finala emisiunii britanice „Great British Menu”, a exprimat îngrijorare cu privire la direcția pe care o ia industria ospitalității, văzând-o ca pe o tendință alarmantă de scădere.
„Costurile au scăpat de sub control. EIPIC, în ansamblu, nu era un restaurant care să moară”, spune el, dar „oamenii au așteptări atunci când intră pe ușă. Costul de a veni în întâmpinarea acestei așteptări s-a dublat, a scăpat de sub control, iar noi nu putem dubla prețul”.
Meniurile de degustare la EIPIC au un preț de 100 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 123 de dolari.