Brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, prins în flagrant în timp ce lua mită / Câți bani cerea pentru a interveni la medici și funcționari

Brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, prins în flagrant în timp ce lua mită / Câți bani cerea pentru a interveni la medici și funcționari
Foto simbol: Pixabay.com

Un brancardier de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a primit mită mii de euro pentru intervenirea sa pe lângă medici și funcționari cu atribuții manageriale din cadrul unor unități spitalicești din Dolj, relatează Agerpres.

20.000 de euro mită pentru a interveni la medici și funcționari

Suspectul, Ciceron Abagiu, la data faptei brancardier la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, este acuzat că a săvârșit infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis marți, 7 noiembrie, de DNA. Astfel, procurorii anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului.

„În perioada octombrie 2021 – februarie 2022, inculpatul Abagiu Ciceron ar fi pretins suma totală de 22.500 euro de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro şi 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici şi/sau funcţionari cu atribuţii manageriale din cadrul unor unităţi spitaliceşti aflate pe raza judeţului Dolj, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical”, susțin anchetatorii.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile imobile și mobile ale suspectului, și anume, asupra sumei de 400 de lei pe care a primit-o când a fost prins în flagrant, până la suma de 12.500 euro și suma de 30.000 de lei, adaugă DNA.

Inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunii de trafic de influență continuată, acceptând încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, dar și cu forma de executare a acesteia.

El este condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea unor drepturi.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Mehedinți cu o propunere de menținere a măsurii asiguratorie dispusă în cauză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`