Meghan Markle și Prințul Harry, criticați de activiștii din SUA. Ce gest au făcut Ducii de Sussex

Meghan Markle și Prințul Harry, criticați de activiștii din SUA. Ce gest au făcut Ducii de Sussex
Foto: Instagram/The Duke and Duchess of Sussex.

Prințul Harry și Meghan Markle au zburat în Las Vegas pentru a participa la un concert de-al cântăreței Katty Perry, iar ca mijloc de transport au ales un avion privat, gest care a fost aspru criticat de activiștii din SUA.

Au călătorit cu un avion privat

Cei doi s-au arătat îngrijorați față de schimbările climatice și au călătorit, alături de alte vedete, cu un avion care a fost al moștenitorului petrolului din Texas, Michael Herde, de la Santa Barbara la Las Vegas, informează Cancan.

Această decizie a stârnit o serie de critici din partea activiștilor de mediu, având în vedere că prințul Harry este și fondatorul organizației caritabile Travalys, care se ocupă cu promovarea turismului durabil și ecologic.

Pe blog, prințul Harry îndeamnă oamenii să ia decizii ecologice privind transportul, să meargă cu autocarele, ferivoturile, trenurile, iar dacă merg cu avionul să aleagă clasa economică, dar Ducii de Sussex, aparent, nu țin cont de aceste sfaturi.

„Ei cred că au devenit atât de grandioși, încât nici nu ar visa să călătorească cu un zbor normal. Au toți acești prieteni bogați care plătesc pentru asta. Este mai rău decât ”fă ce spun eu, nu ce fac eu”, pentru că el este patronul unei organizații de caritate”, a declarat Angela Levin, jurnalist și expert regal.

Au mai fost criticați pentru călătoriile cu avionul privat

Cei doi au mai fost criticați tot pentru grandomanie, după ce au zburat, în 2019, cu un avion privat de 4 ori, în doar 11 zile.

Aeronava cu care aceștia au călătorit la concertul susținut de Katy Perry eliberează circa 1,8 tone de CO2 în fiecare oră, circa un sfert din cele 7,4 tone pe care le produc un britanic în fiecare an.

Pentru a menține încâlzirea globală sub 2C, fiecare persoană nu trebuie să elibereze maim ult de 2,1 tone pe an, conform Acodrului de la Paris.

Spre deosebire de prințul Harry, fratele său, prințul William, a zburat cu un avion comercial British Airways spre Singapore, pentru a participa la decernarea premiilor Earthshot Prize, pentru a celebra inovațiile împotriva schimbărilor climatice.

„William a fost întâmpinat extrem de bine în Singapore, veste ce ar putea să-i enerveze pe Harry și Meghan. Acest tip de comportament este exact motivul pentru care au fost numiți ”eco-ipocriți”, a mai spus expertul regal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`