O femeie a murit brusc după ce a luat pastile de slăbit. A vrut să scape de câteva kilograme înainte de nunta fiicei sale

O femeie a murit brusc după ce a luat pastile de slăbit. A vrut să scape de câteva kilograme înainte de nunta fiicei sale
Sursa Foto: Freepik.com

Sfârșit tragic pentru o femeie din Australia. S-a stins din viață după ce a folosit pastile de slăbit. Pentru că fiica ei urma să aibă nunta, aceasta și-a dorit să încapă în rochie pentru ziua cea mare.

O femeie a murit brusc după ce a luat pastile de slăbit

Se pare că femeii în vârstă de 56 de ani i s-a prescris Ozempic și apoi Saxenda. Aceasta a reușit să slăbească în decurs de cinci luni de zile 16 kilograme, însă totul a luat o întorsătură dezastruoasă în momentul în care a început să aibă greațuri, vărsături și diaree, informează Mirror.

Potrivit soțului său, aceasta s-a prăbușit în casă pe data de 16 ianuarie, iar din gură îi curgea o „substanță maro”. Acela a fost momentul în care a realizat că nu respiră și a început să o resusciteze.

În acea noapte ea a decedat,  cu doar câteva luni înainte de marele eveniment.

Avertisment pentru persoanele care slăbesc cu medicamente

Aparent, există din ce în ce mai multe dovezi că ingredientul activ din medicamente precum Ozempic poate provoca complicații digestive, susține Dr. endocrinolog Kathryn Williams.

„Când le prescriem, îi avertizăm pe oameni. Deci, dacă spun cuiva: «Da, s-ar putea să vărsați o dată sau de două ori, dar dacă aveți vărsături recurente, trebuie să mă anunțați și trebuie să opriți medicația»”, a transmis aceasta.

Cu toate că decesul femeii nu a fost legat oficial de utilizarea Ozempic și Saxenda, soțul său dă vina pe medicamente: „Ea nu ar fi trebuit să moară, știți. Pur și simplu nu merită, nu merită deloc”.

„Deși nu putem specula cu privire la acest caz particular, complicațiile sunt posibile pentru oricine ia aceste medicamente. Pacienții ar trebui să fie supravegheați cu atenție de un endocrinolog sau alt profesionist medical calificat care poate aborda complicațiile atunci când apar”, a mai declarat Dr. Caroline Apovian, expert în managementul greutății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`