Un bărbat din Suceava a cumpărat o cameră de supraveghere cu 315 lei de pe TikTok. Ce se afla de fapt în coletul primit

Un bărbat din Suceava a cumpărat o cameră de supraveghere cu 315 lei de pe TikTok. Ce se afla de fapt în coletul primit
Sursa foto: Pixabay

Un bărbat din Suceava a cumpărat o cameră de supraveghere cu 315 lei de pe TikTook, după ce a văzut o reclamă. Când a sosit coletul a avut o surpriză în momentul în care l-a deschis și a văzut ce se afla în interior, pentru că nu era ceea ce comandase.

Ce era în cutie

În cutie se aflau două becuri și nicio cameră de supraveghere. Astfel, suceavanul a plătit pentru două becuri 315 lei, fiind victima escrocheriilor din mediul online, conform observatornews.

„A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a spus bărbatul.

Au luat banii și au trimis două becuri

El a vorbit prin mail cu presupusul magazine care avea o adresă de mail ciudată, [email protected], dar şi [email protected]. Victimei i s-au luat banii din cont, după care nu a mai răspuns nimeni la mail-uri și pachetul a sosit la adresă cu total altceva față de ce comandase.

Polițiștii lansează un avertisment și roagă persoanele care vor să cumpere produse online să folosească doar surse sigure și să păstreze orice document referitor la plata efectuată. Ei trebuie să acorde importanță adreselor de contact, pentru că multe sunt modificate, întocmai pentru a părea reale. Link-urile din mail nu trebuie să fie deschise, iar datele bancare să nu fie transmise prin telefon sau mesaje.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`