Ministrul Afacerilor Externe, discuție cu ambasadoarea SUA. Pe agendă, sprijinul pentru Ucraina, evacuarea românilor din Gaza și intrarea României în Visa Waiver

Ministrul Afacerilor Externe, discuție cu ambasadoarea SUA. Pe agendă, sprijinul pentru Ucraina, evacuarea românilor din Gaza și intrarea României în Visa Waiver
Sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a primit-o luni la MAE pe ambasadorea SUA la București, Kathleen Ann Kavalec, cu care a discutat despre sprijinul pentru Ucraina, evacuarea românilor din Gaza și intrarea României în Visa Waiver.

Luminița Odobescu, discuție cu ambasadoarea SUA la MAE

Potrivit MAE, Luminița Odobescu s-a întâlnit cu ambasadoarea Kavalec „pentru a discuta cu privire la prioritățile în cooperarea bilaterală, în actualul context de securitate marcat de continuarea agresiunii ruse în Ucraina și de urmările atacului Hamas din 7 octombrie 2023”.

„A subliniat importanța continuării sprijinului consistent și multidimensional acordat Ucrainei”, spune MAE.

A fost abordată și situația din Orientul Mijlociu.

„Luminița Odobescu a exprimat importanța continuării cooperării strânse cu SUA și partenerii regionali pentru eliberarea tuturor ostaticilor și, respectiv, evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza. A reamintit poziția principială a României referitoare la criza actuală, inclusiv în ceea ce privește necesitatea identificării de modalități de protejare a civililor din enclavă și de asigurare a unui flux continuu de ajutoare umanitare”, notează MAE.

Ministrul Odobescu și ambasadoarea Kavalec au vorbit și despre intenția României de a intra în Visa Waiver.

„Ambele părți au salutat intensificarea eforturilor vizând îndeplinirea condițiilor pentru includerea României în Programul Visa Waiver”, se mai arată în același comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`