Sfinții Mihail și Gavriil 2023: Ce este bine să dai de pomană pe 8 noiembrie

Sfinții Mihail și Gavriil 2023: Ce este bine să dai de pomană pe 8 noiembrie

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este pe 8 noiembrie, ultima cu cruce roșie înainte de Postul Nașterii Domnului, dar în acest an, fiind miercuri, zi de post, alimentele împărțite la biserică sau acasă trebuie să fie de post.

Ce se dă de pomană de Sfinții Mihail și Gavriil 2023

Credincioșii pot oferi pomană pentru cei adormiți, inclusiv fructe, vin, mâncare de post și pâine. Nu există restricții privind darurile, iar acestea pot include și lumânări, candele, icoane, bani sau orice altceva care aduce alinare sufletească, scrie Wowbiz.ro.

În tradiția românească există o multitudine de superstiții și obiceiuri care sunt respectate cu sfințenie la fiecare sărbătoare de Crăciun. Iată câteva dintre ele:

  • În ziua Sfinților Mihail și Gavriil, este de preferat să renunți la conflicte și neînțelegeri cu cei din jur și să cauți armonia și bunăvoința.
  • Este important să eviți să ceri bani împrumut sau să pretinzi ajutor în cazul în care nu te afli într-adevăr în situația de a avea nevoie de aceste resurse.
  • Tradiția populară sugerează că această zi este potrivită pentru a odihni și a te înălța spiritual. Se crede că acest gest aduce noroc și fericire în viitor.
  • De asemenea, ar fi bine să amâni activitățile care implică lâna, cum ar fi croșetatul sau prelucrarea acesteia, pentru a evita presupusele energii nefaste asociate cu aceste activități în această zi.
  • În ziua Sfinților Mihail și Gavriil, evită să speli sau să calci hainele, deoarece se consideră că ar putea aduce ghinion. În schimb, este un moment potrivit pentru a fi generos cu cei sărmani, oferind ajutor financiar sau alimente și să practici fapte de milostenie.
  • Este recomandat să amâni consumul de alimente până după participarea la Sfânta Liturghie, pentru a manifesta respect și pentru a evita eventualele probleme de sănătate stomacală.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Avertismentul specialiștilor: Depăşirea pragului de încălzire a climei cu 1,5°C va avea consecinţe ireversibile
23:56 - Cine este individul care l-a omorât pe Cătălin, șoferul din Prahova. Bărbatul a mai avut probleme cu legea
23:36 - Ministrul Adrian Câciu, despre riscul de a pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR: „Toate se vor rezolva, avem o perioadă de șase luni”
22:59 - Călin Popescu-Tăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul mitei de 800.000 de dolari
22:38 - România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani
22:21 - Diana Buzoianu (USR), despre scandalul Nordis: „Degeaba venim cu demisiile pe masă dacă nu rezolvăm problemele de fond”
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)