Papa Francisc, mare microbist, spune că Pele este cel mai mare fotbalist din toate timpurile

Papa Francisc, mare microbist, spune că Pele este cel mai mare fotbalist din toate timpurile
Sursa Foto: Hepta.ro

Pentru Papa Francisc, un mare pasionat de fotbal, cel mai mare fotbalist din toate timpurile nu este Messi sau Maradona, ci brazilianul Pele. ”Un om cu un suflet extraordinar”, a declarat Papa, pentru postul italian de televiziune Rai 1.

Lui Papa Francisc îi pare rău de Maradona

Chestionat de postul italian de televiziune Rai 1 în legătură cu cel de-al optulea Balon de Aur câştigat de compatriotul său Lionel Messi, răspunsul Suveranului Pontif a fost unul surprinzător: „Între Messi şi Maradona ar putea fi un al treilea: Pele. Ei sunt cei trei pe care i-am urmărit.

Maradona ca jucător a fost grozav, grozav. Ca om, a eşuat. Bietul, a alunecat. Mediul nu l-a ajutat. Messi este foarte corect, foarte corect. Este un domn. Dar pentru mine, dintre cei trei, cel mai mare este Pele. Un om cu un suflet extraordinar”.

Referindu-se la Maradona, Papa Francisc a subliniat că „mulţi sportivi o sfârşesc rău” şi nu doar în fotbal, ci şi în box. El a adăugat că „cei trei sunt grozavi, fiecare cu propria personalitate”.

Dicționarul Michaelis în limba portugheză, unul dintre cele mai populare din Brazilia, a adăugat „pelé” ca nou adjectiv în ediția sa online.

pe.lé adj. Ceea ce sau cineva care este ieșit din comun, care sau care, în virtutea calității, valorii sau superiorității sale, nu poate fi egalat de nimic sau de nimeni, la fel ca Pelé, porecla lui Edson Arantes do Nascimento (1940-2022), considerat cel mai mare atlet al tuturor timpurilor; excepțional, incomparabil, unic.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`