Motivul pentru care un turist azer a fost săltat de o unitate antitero / El comandase un suc de rodii

Motivul pentru care un turist azer a fost săltat de o unitate antitero / El comandase un suc de rodii
Sursa foto: Freepik.com

Un turist în vârstă de 36 de ani, vorbitor de rusă în Azerbaidjan, a fost săltat de o unitate antitero, după ce a încercat să comande un suc de rodii. Totul s-a întâmplat într-un restaurant din Cais do Sobre, o suburbie a Lisabonei.

Ospătarul restaurantului a înțeles că turistul vrea să arunce restaurantul în aer, în realitate el utilizând aplicația Google Translate pentru a cere un suc de rodii.

Cum s-a ajuns la această situație

Acest incident a avut loc în seara de sâmbătă,  28 octombrie, când clientul utilizase telefonul pentru a traduce cuvântul rusesc „rodie”. Ulterior el a scris o propoziție în portugheză, astfel încât ospătarii restaurantului să înțeleagă comanda.

În rusă, cuvintele „rodie” și „grenadă” sunt foarte asemănătoare (granada), însă în portugheză sunt total diferite. „Romă” înseamnă „rodie”, iar granada înseamnă „grenadă”. Întreaga conversație a luat o întorsătură diferită, când turistul a spus „Am o grenadă în posesia mea”.

Din cele menționate, ospătarul a înțeles că turistul amenință că va arunca în aer localul și s-a speriat, motiv pentru care a sunat la poliție.

Astfel, la fața locului a sosit o unitate antitero, iar turistul pus la pământ a fost încătușat, conform imaginilor surprinse de camerele video, scrie Libertatea.

În urma celor întâmplate, bărbatul a fost audiat la o secție de poliție, unde s-a descoperit că nu avea nicio armă sau alte obiecte periculoase asupra lui.

În baza de date ale polițiștilor din Lisabona, bărbatul s-a dovedit a fi „curat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`