Circulația cu bacul peste Dunăre, între Brăila și Smârdan, a fost oprită complet. Societatea Romnav a suspendat cursele din cauza pierderilor

Circulația cu bacul peste Dunăre, între Brăila și Smârdan, a fost oprită complet. Societatea Romnav a suspendat cursele din cauza pierderilor
Sursa Foto: Facebook/ Romnav Braila

Se pare că circulația cu bacul peste Dunăre, între Brăila și Smârdan, a fost oprită complet.

Cel mai mare operator economic care asigura traversarea pe malul brăilean pe cel tulcean, Romnav Brăila, a transmis joi, 2 noiembrie, că îşi suspendă activitatea pe o perioadă nedeterminată.

Romnav suspendă traversarea Dunării cu bacurile pe o perioadă nedeterminată

„Vă informăm că de la 01.11.2023 trecerea cu bacul a Romnav Brăila îşi încheie activitatea pe o perioadă nedeterminată”, se arată în mesajul postat pe contul de Facebook a Romnav Brăila.

Potrivit reprezentantul societății, Gheorghe Antistescu, această decizie a fost luată ca urmare a pierderilor financiare înregistrate, din momentul în care a fost dat în circulaţie podul peste Dunăre.

„Am luat această decizie din cauza pierderilor înregistrate, undeva la 20.000 de euro pe lună. E o decizie definitivă, ne-am apucat deja să strângem tot. Gata, ajunge! E podul acum, se va rezolva și cu trecerea pe timpul nopții. Am văzut pierderile și nu mai putem”, a declarat  acționarul majoritar al firmei Romnav, notează debraila.ro.

Grindeanu: Pe Podul peste Dunăre ar trebui să se circule 24 din 24, dacă tot nu dau jos macaralele

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut miercuri ca traficul rutier să nu mai fie închis noaptea, la podul peste Dunăre de la Brăila, unde a făcut o inspecție. De asemenea, el a mai transmis că circulația se va mai opri, la solicitarea CNAIR, doar atunci când macaralele vor fi demontate.

„În luna iulie, când s-a dat drumul la circulaţie, şi-au luat angajamente măreţe că vor da jos macaralele, că pe parcursul nopţii vor reuşi să facă acest lucru. Din ce am văzut azi, de dimineaţă, împreună cu domnul Tudose, au reuşit să dea parţial prima macara. Domnule director (al CNAIR – n.r.), dacă vor continua aşa, aş vrea să luaţi decizia să se circule şi pe timpul nopţii.

Nu văd motivul pentru care este întreruptă circulaţia peste noapte, atâta timp cât aceste macarale nu sunt demontate. Dacă tot nu dau jos aceste macarale, atunci să se circule 24 de ore din 24. Când vor fi mobilizaţi, să vină dânşii să ceară la CNAIR că vor să lucreze ca să dea jos aceste macarale, până atunci 24 din 24”, a spus Sorin Grindeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`