Angelina Jolie a atacat campania de lovituri aeriene a Israelului în Gaza: „Liderii lumii sunt complici la aceste crime”

Angelina Jolie a atacat campania de lovituri aeriene a Israelului în Gaza: „Liderii lumii sunt complici la aceste crime”
Sursa Foto: Instagram/ @angelinajolie

La câteva zile după ce a scris că atacurile din 7 octombrie ale Hamas împotriva civililor israelieni „nu pot justifica viețile nevinovate pierdute” în Gaza, Angelina Jolie a atacat lovituri aeriene ale Israelului în tabăra de refugiați de la Jabaliya.

Angelina Jolie denunță sprijinul pentru Israel în războiul cu Hamas

Potrivit timesofisrael.com, actrița americană premiată cu Oscar a postat pe rețelele de socializare o fotografie care arată distrugerile provocate de atacurile israeliene în tabăra de refugiați de la Jabaliya, în nordul Fâșiei Gaza.

„Aceasta este bombardarea deliberată a unei populații prinse în capcană, care nu are unde să fugă. Gaza a fost o închisoare în aer liber timp de aproape două decenii și se transformă rapid într-un mormânt comun. 40% dintre cei uciși sunt copii nevinovați. Familii întregi sunt ucise”, a scris Angelina Jolie, pe pagina sa de Instagram.

Angelina îi critică pe liderii lumii

„În timp ce lumea privește, și cu sprijinul activ al multor guverne, milioane de civili palestinieni – copii, femei, familii întregi – sunt pedepsiți și dezumanizați colectiv, fiind privați de alimente, medicamente și ajutor umanitar, cu încălcarea dreptului internațional.

Refuzând să ceară o încetare a focului umanitară și blocând Consiliul de Securitate al ONU să impună una ambelor părți, liderii lumii sunt complici la aceste crime”, a mai scris actrița.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`