Angela Merkel vrea să reducă semnificativ numărul imigranților care ajung în Germania

Angela Merkel vrea să reducă semnificativ numărul imigranților care ajung în Germania
Foto: express.co.uk

Cele mai recente informații relatate de presa internațională arată că liderii europeni își doresc să limiteze numărul imigranților veniți din Orientul Mijlociu și din Africa.

Un purtător de cuvânt al Angelei Merkel a declarat că liderii de la Berlin vor să scadă semnificativ numărul  imigranților care ajung în Germania, amintind că aproape 1,1 milioane de socilitanți de azil au sosit anul trecut în țara sa, transmite Associated Press.

Steffen Seibert a menționat că fluxul de refugiați a scăzut semnificativ de la începutul acestui an, dar că este nevoie de o reducere suplimentară.

Totodată, purtătorul de cuvânt a mai spus că ar fi bine ca țările europene ar fi bine să respecte angajamentul de a oferi Turciei sprijin în problema migrației. Mai exact, 3 miliarde de euro.

El a mai declarat că experiența războaielor din fosta Iugoslavie au arătat că mulți dintre refugiați se întorc în țările lor de origine odată ce conflictul se încheie.

Turcia și Germania au desfășurat raiduri simultane împotriva traficanților care îi aduc pe refugiați în Eruopa. 15  bărbați au fost arestați  în total, 10 de autoritățile turce, iar 5 de către cele germane.

Turcia este principala țară de tranzit spre Europa pentru migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa.

Și Austria vrea să limiteze numărul refugiaților. Autoritățile de la Viena spun că vor primi 37.500 de imigranți anul acesta și un total de 127.500 până în 2019.

Cancelarul Werner Faymann spune că cifrele sunt un “ghid”, iar cancelarul adjunct Reinhard Mitterlehner vorbește despre o “limită superioară”.

Austria mai are de soluționat o parte dintre cele 90.000 de cereri de azil primate anul trecut.

Guvernul Marii Britanii a dispus efectuarea unei anchete privind o presupusă discriminare împotriva solicitanților de azil.

Casele în care migranții au fost distribuiți au uși roșii, semn distinctiv că acolo locuiesc ținte ale actelor de vandalism,  explică jurnaliștii de la Times.

Firma de servicii G4S, cea care a oferit locuințele, neagă că ar exista o politică discriminatory.

Pe de altă parte, șeful Comisiei Europene, Jean-claude Junker, a declarat că este nevoie de o reuniune pe tema imigranților, spunând că va cere un summit suplimentar.

Temperaturile scăzute și zăpada care au cuprins Europa i-a descurajat pe imigranți, iar numărul celor care au ajuns pe bătrânul continent a scăzut simțitor față de vara trecură.

Totuși, purtătorul de cuvând al agenției ONU, Liene Veide, spune că aproximativ 2000 de imigranți au trecut zilnic granița Macedoiniei cu Serbia, chiar și la -19 grade.

Oficialul ONU mai spune că mulți dintre migranți nu sunt imbrăcați corespunzător și nu au cizme adecvate pentru iarnă.

Mulți dintre ei au pneumonie, febră și alte boli, a mai spus Liene Veide.

Aceștia refuză însă spitalizarea, dorind să-și continue călătoria spre Germania.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`