„Încetarea focului acum!”: Protestatarii împotriva războiului l-au întrerupt pe Antony Blinken din discursul pentru Senatului SUA

„Încetarea focului acum!”: Protestatarii împotriva războiului l-au întrerupt pe Antony Blinken din discursul pentru Senatului SUA

Protestatarii care au cerut încetarea focului în Gaza l-au întrerupt marți pe secretarul de stat al SUA Antony Blinken în timpul unei audieri la Senat. Blinken și secretarul american al Apărării Lloyd Austin au vorbit despre cererea de finanțare a securității naționale a Casei Albe, în valoare de 106 miliarde de dolari. Acest ajutor financiar include 14,3 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile militare ale Israelului împotriva Hamas.

Numeroși oameni au strigat în mod repetat „Încetarea focului acum!”

Secretarul Blinken și secretarul american al Apărării Lloyd Austin au vorbit despre cererea de finanțare a securității naționale a Casei Albe, în valoare de 106 miliarde de dolari.

Acest ajutor financiar include 14,3 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile militare ale Israelului împotriva Hamas.
Ridicându-se unul câte unul, protestatarii au așteptat ca Blinken să-și înceapă discursul înainte de a striga, acoperindu-i vocea. Secretarul de stat a făcut o pauză, iar parlamentarii au fost forțați să suspende audierea de mai multe ori.

Poliția Capitoliului i-a escortat rapid pe manifestanți din sală. Poliția a declarat că 12 persoane au fost arestate pentru că au protestat ilegal în clădirea birourilor din Senatul Dirksen.

Unii dintre cei care au întrerupt discursul sunt afiliați grupului anti-război CODEPINK, care a cerut SUA să înceteze și trimiterea armelor în Ucraina.

Mulți protestatari purtau haine de culoarea roz și țineau pancarte pe care scria „Nu asediului Gazei”, în timp ce au cerut ca SUA să nu mai trimită fonduri către Israel.

12 protestatari au fost arestați

CODEPINK a confirmat că unii dintre membrii săi au fost arestați. Unii și-au vopsit mâinile în roșu „pentru a simboliza sângele vărsat”, a spus grupul. Protestatarii au ridicat mâinile vopsite în roșu și au strigat „Salvați copiii din Gaza!”

Blinken și Austin fac lobby pentru ca parlamentarii să susțină pachetul de securitate națională al președintelui Joe Biden, care include, pe lângă ajutorul pentru aramata Israelului: 61,4 miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei, 9,2 miliarde de dolari pentru asistență umanitară, 2 miliarde de dolari pentru securitatea Indo-Pacific și 10,9 miliarde de dolari pentru securitatea frontierei de sud și problemele migranților.

Pe măsură ce sprijinul pentru Ucraina a scăzut în rândul alegătorilor conservatori, republicanii din Congres au spus din ce în ce mai mult că vor să ia în considerare Israelul ca pe o cerere separată de finanțare.

Mike Johnson, proaspăt ales Președintele Camerei Reprezentanților, a propus o legislație care ar trimite Israelului finanțare de urgență în valoare de 14,3 miliarde de dolari.

SUA au o lungă istorie în sprijinirea Israelului. Au oferit țării 158 de miliarde de dolari de la al Doilea Război Mondial, în mare parte sub formă de ajutor militar, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital