Municipiul Iași a fost inclus în Rețeaua UNESCO de orașe creative, la categoria „literatură”

Municipiul Iași a fost inclus în Rețeaua UNESCO de orașe creative, la categoria „literatură”
Sursa foto: Facebook

Municipiul Iași a devenit unul dintre cele 55 de orașe recente care au fost incluse în Rețeaua UNESCO de orașe creative (UCCN) în semn de recunoaștere a angajamentului puternic față de cultura și creativitatea urbană, transmite Agerpres.

Iași a fost inclus la categoria „Literatură” datorită importanței sale în organizarea Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), un eveniment cultural semnificativ.

Iași, un oraș al literaturii

Orașul Iași a fost inclus în categoria „Literatură” în recunoașterea contribuției semnificative a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) la dezvoltarea culturii literare și a creativității.

FILIT este un proiect al Muzeului Literaturii Române Iași, finanțat de Consiliul Județean și organizat sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene.

Prin aderarea la rețeaua UCCN, Iași devine un membru important al orașelor creative din întreaga lume. Cu această includere, rețeaua orașelor creative a UNESCO numără acum 350 de orașe din peste o sută de țări, acoperind șapte domenii creative diferite, inclusiv Literatură, Film, Design, Muzică și multe altele.

Ambasadorul Delegației Permanente a României la UNESCO, Simona Mirela Miculescu, a salutat includerea orașului Iași în Rețeaua orașelor creative a UNESCO.

Participarea orașului Iași la această rețea aduce beneficii culturii și dezvoltării urbane, promovând creativitatea și inovația în planificarea urbană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`