ÎPS Teodosie, ridicat cu macaraua pentru a sfinți crucea de pe o biserică (VIDEO)

ÎPS Teodosie, ridicat cu macaraua pentru a sfinți crucea de pe o biserică (VIDEO)
ÎPS Teodosie, pe macara pentru a sfinți crucea unei biserici. Sursa foto: Captură Video - Cristian Hagi / YouTube

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ajuns din nou în atenția publică, de data aceasta după ce s-a folosit de o macara pentru a sfinți crucea de pe o biserică.

ÎPS Teodosie, mai aproape de Dumnezeu. Cu o macara

S-a întâmplat duminică, în comuna Agigea, notează replicaonline.ro. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba sfințirii lucrărilor de înfrumusețare a bisericii “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitate. În cadrul acestei slujbe, ÎPS Teodosie a fost ridicat de o macara pentru a sfinți crucea instalată pe acoperișul lăcașului de cult.

Gestul a fost explicat apoi de Arhiepiscopia Tomisului:

„În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfințirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii.

Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfințite, existau două variante: 1. Erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar și substanțial atât din partea comunității cât și a constructorului.

2. Cu ajutorul și în prezența unui specialist de la protecția muncii, cu toate măsurile de siguranță luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinți crucile deja fixate pe acoperișul turlelor. Înaltpreasfințitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`