Șeful Comandamentului Sud al IDF a intrat în Gaza pentru evaluarea situației. Premierul Netanyahu: Nu Israelul a început acest război, dar Israelul îl va câștiga (VIDEO)

Șeful Comandamentului Sud al IDF a intrat în Gaza pentru evaluarea situației. Premierul Netanyahu: Nu Israelul a început acest război, dar Israelul îl va câștiga (VIDEO)
Foto: Captura Youtube

Șeful Comandamentului Sud al IDF, generalul-maior Yaron Finkelman, a intrat, luni, în Fâșia Gaza cu forțele terestre pentru a efectua o evaluare a situației, a transmis armata, informează publicația The Times of Israel.

Mai multe trupe au intrat, luni, în Fâșia Gaza, în timp ce IDF își extinde operațiunile la sol.

„Forțele IDF continuă operațiunile la sol pentru a îndeplini obiectivele războiului”, spune IDF.

Premierul Netanyahu, dispus să lupte până la capăt cu Hamasul

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a transmis că cererile de încetare a focului între Israel și Gaza sunt solicitări ca Israelul să se predea Hamas.

„Israelul nu va fi de acord cu încetarea ostilităților după atacurile îngrozitoare din 7 octombrie”, spune Netanyahu în comentarii în limba engleză pentru presa străină.

„Apelurile la încetarea focului sunt un apel către Israel să se predea Hamas, să se predea terorii, să se predea barbarilor. Asta nu se va întâmpla. Doamnelor și domnilor, Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război. Acesta este un timp pentru război.”

„Acesta este un punct de cotitură – pentru lideri și pentru națiuni”, mai spune Netanyahu . „Este timpul ca noi toți să decidem dacă suntem dispuși să luptăm pentru un viitor plin de speranță și promisiune sau să ne predăm tiraniei și terorii.”

Premierul Israeului spune că Israelul este în război din 7 octombrie. „Nu Israelul a început acest război. Israelul nu a vrut acest război. Dar Israelul va câștiga acest război.”

El numește atacul Hamas „cea mai mare sălbăticie pe care a văzut-o poporul nostru de la Holocaust. Hamas a ucis copii în fața părinților lor, a ucis părinții în fața copiilor lor. Au ars oameni de vii, au violat femei, au decapitat bărbați, au torturat supraviețuitorii Holocaustului, au răpit bebeluși.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`