Poliția investighează exploziile care au ucis 3 persoane și au rănit alte 50 la o întâlnire a Martorilor lui Iehova din India

Poliția investighează exploziile care au ucis 3 persoane și au rănit alte 50 la o întâlnire a Martorilor lui Iehova din India

Poliția din India investighează o serie de explozii care au ucis trei persoane la o întâlnire a Martorilor lui Iehova în statul sudic Kerala. Alte peste 50 de persoane au fost rănite în exploziile de duminică la un eveniment organizat de mișcarea religioasă creștină în apropierea orașului-port Kochi (Cochin).

În urma exploziilor a murit și o fetiță de 12 ani

Un bărbat a fost reținut după ce a postat un videoclip în care revendică responsabilitatea pentru atacuri și s-a predat poliției. Poliția a spus că încă încearcă să verifice mărturisirea lui.

„Se află în custodia noastră. El a prezentat câteva probe pe care le verificăm. Ancheta este în stadiul preliminar”, a declarat reporterilor directorul general suplimentar al poliției, domnul Ajith Kumar.

Incidentul a avut loc în timpul unei sesiuni de rugăciune organizată de Martorii lui Iehova în orașul Kalamassery, la aproximativ 10 km nord-est de Kochi. Peste 2.000 de persoane au participat la evenimentul de trei zile.

Două femei care au participat la întâlnire au murit duminică, în timp ce o fată de 12 ani, cu arsuri în proporție de 95%, a cedat luni dimineața în urma rănilor.

Poliția a declarat că o investigație preliminară a indicat că un dispozitiv exploziv improvizat (IED) plasat într-o cutie de tiffin ar fi putut cauza exploziile.

Între timp, securitatea a fost înăsprită în Delhi, Mumbai și alte orașe în urma exploziilor.
Martorii lui Iehova este o mișcare religioasă care consideră că bisericile creștine tradiționale s-au abătut de la învățăturile actuale ale Bibliei și că distrugerea lumii este iminentă.

Grupul, care susține că are aproximativ 8,7 milioane de adepți în întreaga lume și aproximativ 60.000 în India, are o prezență puternică în Kerala și este cunoscut pentru evanghelizarea din ușă în ușă în stat.

În 1986, adepții săi au fost susținuți de Curtea Supremă a Indiei, care a decis că copiii lor nu pot fi forțați să cânte imnul național în școli.
Adepții mișcării au susținut că conștiința lor nu le-a permis să cânte imnul, deoarece ar constitui „o formă de idolatrie și un act de infidelitate față de Iehova lor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`