60 de persoane au fost arestate în Rusia, după ce mii de protestatari anti-Israel au forțat autoritățile să închidă de tot un aeroport

60 de persoane au fost arestate în Rusia, după ce mii de protestatari anti-Israel au forțat autoritățile să închidă de tot un aeroport

Șaizeci de persoane au fost reținute după ce mii de protestatari anti-Israel au luat cu asalt duminică un aeroport din regiunea Daghestan, predominant musulmană din Rusia, unde trebuia să aterizeze un avion din Tel Aviv, a informat luni agenția de presă RIA.

Forțele de ordine din Rusia au fost nevoite să închidă un aeroport

RIA spune că identitatea a 150 dintre cei pe care ia numit cei mai activi protestatari a fost identificată. Nouă ofițeri de poliție au fost răniți în urma incidentului, dintre care doi sunt tratați la spital.

Protestatarii au luat cu asalt aeroportul duminică, unde tocmai sosise un avion din Israel, forțând forțele de securitate să închidă aeroportul și să îndepărteze manifestanții.

Mii de protestatari pro-palestinieni s-au revărsat sâmbătă și pe străzile din Brooklyn, cel mai mare cartier din New York, pentru a-și exprima opoziția față de războiul în desfășurare al Israelului cu Hamas în Gaza, care a intrat duminică în a patra săptămână.

În alte demonstrații, aproximativ 35.000 de protestatari pro-palestinieni au mărșăluit pe străzile din Madrid, intitulând „Libertate pentru Palestina”. Zeci de mii de marocani au mărșăluit duminică prin Casablanca în semn de solidaritate cu palestinienii, a informat AFP. De asemenea, au avut loc mari demonstrații în Grecia și Pakistan.

Sute de persoane au fost arestate vineri în SUA, când poliția a întrerupt o mare demonstrație de new-yorkezi, în mare parte evrei, care au ocupat sala principală a gării Grand Central din Manhattan, în semn de protest față de bombardamentul Israelului asupra Gaza.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`