Marcel Ciolacu: La 1 ianuarie, toate pensiile se măresc cu 13,8% / Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Închiderea inechităților, un principiu de bază (VIDEO)

Marcel Ciolacu: La 1 ianuarie, toate pensiile se măresc cu 13,8% / Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Închiderea inechităților, un principiu de bază (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie cu 13,8%, indicele inflației pe anul trecut.

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor și noua lege

Întrebat de reporteri, sâmbătă, la Târgul INDAGRA, cu cât vor crește pensiile și când va fi gata noua lege, premierul a spus: „România are legi. La anul, conform legii, va avea o indexare de 13,8% (la pensii, n.r.). Este indicele de inflație pe anul trecut”.

El a precizat că și în viitoare lege va fi prevăzută indexarea pensiilor cu rata inflației.

„Eu cred că până la sfârșitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea este prevăzută închiderea anumitor inechități. O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant (…). La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Într-un fel, eu am devansat legea pensiilor din cererea de plată numărul 4, încercăm să o finalizăm anul acesta, pentru că erau prea multe jaloane în cererea de plată numărul 4 și să nu mai pățim cum s-a întâmplat cu jalonul în cererea de plată numărul 3. Nu numai faptul că mai avem foarte puține jaloane de îndeplinit la cererea de plată numărul 3, am început să închidem foarte multe din cererea de plată numărul 4”, a continuat social-democratul.

„Eu legea să știți că nu o pitesc. Legea va merge în Parlamentul României, fiindcă acolo se legiferează. Închiderea inechităților, acest principiu cred că e un principiu de bază. În primul și în primul rând, vor crește pensiile mici”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`