Român arestat în Germania, după ce a zgâriat 60 de mașini / Pagubele depășesc 100.000 de euro

Român arestat în Germania, după ce a zgâriat 60 de mașini / Pagubele depășesc 100.000 de euro
Sursa foto: Freepik.com

Un român a fost prins de autoritățile germane, după ce, de la sfârșitul lunii august, cel puțin 60 de autoturisme au fost avariate în Aue. Românul a fost prins în orașul Erzgebirge, după ce a provocat pagube de peste 100.000 de euro.

Cetățeanul român a fost observat de un martor, în vârstă de 36 de ani, în jurul orei 18:00, când părea că zgârie un Chrysler.

„Martorul a inspectat cu atenție Chrysler-ul, a descoperit urme proaspete de zgârieturi pe ușa șoferului și a pornit în urmărirea bărbatului care fugea”, susține un purtător de cuvânt al Poliției din Chemnitz.

Românul a provocat pagube de peste 100.000 de euro

Un alt martor l-a ajutat pe bărbatul în vârstă de 36 de ani să-l prindă pe român aproape de locul faptei. Ulterior, cetățeanul român a fugit de la fața locului, dar poliția l-a prins în jurul orei 18:30.

„Martorii care au sosit imediat după aceea l-au recunoscut clar pe suspect”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al poliției

„După o evaluare amănunțită a tuturor cazurilor, se spune că bărbatul ar fi zgâriat vopseaua a cel puțin 60 de vehicule, în unele cazuri zgâriind svastici distinctive, cu oglinzile inversate. Prejudiciul total cauzat de daunele materiale se ridică la peste 100.000 de euro”, se arată în comunicatul poliției, scrie stiridiaspora.ro.

Chiar dacă pe numele românului a fost solicitat un mandat de arestare, judecătorii nu au dat curs solicitării, așa că bărbatul este în continuare în libertate.

Ancheta împotriva românului va continua și se caută martori pentru rezolvarea acestui caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`