Bogdan Matei (PSD), despre creșterea pensiilor: Vor fi anumite pensii majorate pentru a se elimina inechitățile din sistem (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), despre creșterea pensiilor: Vor fi anumite pensii majorate pentru a se elimina inechitățile din sistem (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Politica Zilei, pe B1 TV, moderată de Ioana Constantin, unde a vorbit despre creșterea pensiilor.

Senatorul a fost întrebat când o să afle românii, concret, cu cât le cresc pensiile și dacă primesc și majorări, în afară de indexări.

„Nici legea 127, în ansamblul său, nu rezolva inechități. Am avut un indice de corecție care a creat foarte multe diferențe în ceea ce înseamnă muncă egală, cotizație egală, profesie sau meserie, în parte. Știm foarte bine că el, la un moment dat, a fost 1,2, acum s-a ajuns la 1,4, iar inechitățile din punct de vedere al sumelor au crescut exponențial și sunt diferențe și peste 2000, 2400, poate chiar și mai mari.

În ceea ce privește prezentarea noii legi a pensiilor, din informațiile pe care le am, cred că undeva la două săptămâni, această nouă lege a pensiilor din sistemul bugetar va fi prezentată, inclusiv modul de calcul. Ceea ce se dorește, pentru că au fost foarte multe discuții cu privire la acest indice, el este raportat la anul 2022, așa cum este în actuala lege a pensiilor, iar inflația este undeva la 13,7 și ceva 13,8.

Mai departe, vor fi anumite pensii majorate pentru a se elimina inechitățile din sistem, așa cum am precizat puțin mai devreme. N-aș putea eu, din postura mea, să vă dau garanția că toate inechitățile vor fi rezolvate, însă sunt convins că o bună parte dintre acestea nu vor mai exista pe noua lege a pensiilor. Mai mult de atât, eu sunt convins că în următoarea perioadă se va lua în calcul în continuare și acel sprijin pentru pensiile mici, pentru că trebuie să recunoaștem vom avea și după noua lege tot pensii relativ mici, pentru că avem, totuși, o diferență foarte mare, ținând cont că, astăzi, în România, 4,2 milioane de pensionari au pensia ce nu depășește 3.000 RON în România.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`