Obiectivul principal e intrarea în viitorul Parlament. Tăriceanu nu crede că au avut loc discuții între ALDE și PNL: "Am spus că intenționăm să mergem pe liste singuri" (VIDEO)

Obiectivul principal e intrarea în viitorul Parlament. Tăriceanu nu crede că au avut loc discuții între ALDE și PNL: "Am spus că intenționăm să mergem pe liste singuri" (VIDEO)

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu au existat discuții între partidul pe care îl conduce și liberali.

Însă, „dacă au fost făcute, nu au fost făcute cu acordul conducerii partidului și mă îndoiesc că au făcute”.

„Aceste discuții nu puteau să vizeze subiectul unei alianțe. Am spus că intenționăm să mergem pe liste singuri”, a subliniat Tăriceanu.

Întrebat despre coaliția anterioară, Tăriceanu a declarat că „eu nu consider o ruptură în această colaborare. Am avut o bună relație în cadrul coaliției. Există o nouă realitate care ne obligă în a ne reconsidera modul de acțiune politică în viitor.Interesul este ca tot ceea ce am reușit în trei ani jumătate de guvernare să menținem în continuare – măsuri economic, sociale, pachetul de reforme adoptate în perioada asta. Există pericol de schimbare în condițiile în care avem un alt guvern”.

Tăriceanu nu crede că au avut loc discuții între ALDE și PNL

#DIRECT_ONE_4m0hz1#

Politicianul a explicat că dacă are ceva de discutat cu Liviu Dragnea, o va face direct.

Despre campanie, președintele Senatului a recunoscut că a luat startul, „ne pregătim, umeste foarte firesc”.

„Obiectivul principal ca președintele, copreședintele ALDE e intrarea în viitorul Parlament”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat despre activitatea miniștrilor cabinetului Cioloș, politicianul a precizat că „nu pot face o apreciere globală”.

„Sunt diferențe mari, e puțin satisfăcătoare această activitate. Parlamentarii să își exercite dreptul de control. Odată cu reluare activității parlamentare, aceste lucruri să se poată discuta mai serios. Voi propune colegilor parlamentari din ALDE să invităm premierul în Parlament la dezbateri”, dar și miniștrii, acesta fiind „un bun prilej să facem și o analiză a activității lor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`