Eveniment astronomic: Eclipsă parțială de Lună în noaptea de 28 spre 29 octombrie / La ce oră va avea loc fenomenul

Eveniment astronomic: Eclipsă parțială de Lună în noaptea de 28 spre 29 octombrie / La ce oră va avea loc fenomenul

Observatorul astronomic „Amiral Vasile Urseanu” a anunțat că în noaptea de 28 spre 29 octombrie se va produce o eclipsă parţială de Lună. Eclipsa va începe la ora 21:02 și va putea fi urmărită până la ora 1:27, cu condiția ca cerul să fie senin, relatează Spynews.ro.

Procesul eclipsei

În noaptea de 28 spre 29 octombrie, o eclipsă parțială de Lună va avea loc, aducând un spectacol astronomic. Cu toate acestea, observarea ei depinde de condițiile meteorologice, deoarece cerul trebuie să fie senin.

Eclipsa parțială de Lună va începe la ora 21:02, odată cu intrarea Lunii în penumbră. Culoarea Lunii nu se va schimba mult la început, deoarece penumbra Pământului nu este foarte opacă. Maximul eclipsei, când Luna va fi 7% în umbră, se va produce la ora 23:14. Fenomenul se va încheia la ora 01:27, pe 29 octombrie.

„Eclipsa se produce în noaptea de 28 spre 29 octombrie, sâmbătă spre duminică, atunci când Luna se va afla în constelaţia Aries, fiind însoţită de planeta Jupiter, care se va afla la stânga ei. Fenomenul începe cu intrarea Lunii în penumbră, la ora 21:02, la două ore după răsăritul Lunii. Pentru că penumbra Pământului nu este foarte opacă, la începutul fenomenului culoarea Lunii nu se va schimba mult”, se arată într-o postare, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`