Pista Aeroportului din Craiova a fost redeschisă / De când vor fi reluate cursele

Pista Aeroportului din Craiova a fost redeschisă / De când vor fi reluate cursele
Sursa foto: Facebook

Aeroportul din Craiova urmează să fie redeschis oficial duminică, 29 octombrie, după ce pista acestuia a fost redeschisă joi, 26 octombrie. Zilele următoare vor fi finalizate lucrările la suprafața nivelată a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță.

Din 30 octombrie se vor relua zborurile către Dortmund, potrivit Agerpres.

Cursele de pe Aeroportul din Craiova, reluate începând cu 29 octombrie

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că operațiunile desfășurate în cadrul proiectului în valoare de 110 milioane de euro care viza extinderea și modernizarea aeroportului au fost necesare pentru creșterea capacității portante. Astfel, au fost reduse avariile, în cazul unei eventuale ieșiri în decor a avioanelor.

„Pe o suprafaţă de aproape 280.000 mp, de-a lungul pistei, a fost decopertat stratul vegetal iar terenul a fost tratat cu soluţii speciale pentru protejare şi impermeabilizare. La final, pământul şi stratul vegetal au fost reaşezate. Din cauza gradului de complexitate a lucrărilor şi pentru a nu perturba traficul aerian, în perioada 16-25 octombrie, zborurile pe Aeroportul Internaţional Craiova au fost suspendate. Cursele regulate se vor relua de pe data de 29 octombrie iar de pe 30 octombrie se vor relua zborurile către Dortmund”, a declarat președintele CJ Dolj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`