Alina Gorghiu: Am adoptat o rezoluție prin care 30% dintre membrii partidului nostru să fie noi, fără un alt istoric politic (VIDEO)

Alina Gorghiu: Am adoptat o rezoluție prin care 30% dintre membrii partidului nostru să fie noi, fără un alt istoric politic (VIDEO)

Alina Gorghiu a vorbit într-o conferință de presă de la Palatul Parlamentului despre schimbările pe care Partidul Național Liberal le are în vedere sau care au fost deja rezolvate.
Potrivit celor spune de membrul PNL, una dintre principalele rezoluții pe care partidul său o are este aceea de a introduce oameni noi, fără istoric politic, în structurile partidului.

O rezoluție importantă pe care astăzi Biroul politic Național a votat-o este legată de validarea candidaților pentru municipiile de județ și președinția de consiliu județean. Dar rezoluția despre care o să vă vorbesc este cea legată de 30% oameni noi pe listele de alegeri.

Alina Gorghiu, despre rezoluțiile PNL

#DIRECT_ONE_xkltpm#
Suntem primul partid care a inițiat decalogul integrității, care a deschis ușile organizațiilor locale, organizațiilor județene, invitând societatea civilă și a persoanelor de elită pentru a face primul pas în interiorul structurilor de partid.

Astăzi, în oferta noastră electoralăm ne-am angajat ca cel puțin o treime din numărul candidaților propuși la alegerile locale să fie oameni noi. Prin oameni noi, înțelegem invitarea oamenilor care nu au mai fost înscriși în vreun partid politic.
Este un semnal foarte bun de credibilizare și de modernizare a propriilor structuri de partid. Așteptăm răspunsul organizațiilor județene atunci când vor întocmi listele”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai vorbit și despre proiectul de lege prin care alegerile locale se vor face în două tururi de scrutin, dar și faptul că PNL va cere premierului Dacian Cioloș să se aplice această lege printr-o ordonanță de urgență.

Un al doilea lucru pe care o să-l vorbim este cel legat de alegerile locale  în 2 tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces care va avea loc în acest an, vorbesc de alegerea primarilor. Este primul scrutin după manifestațiile cetățenilor de la sfârșitul anului trecut. Una dintre cererile pe care le-au avut a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri.  Noi am susținut această idee. Am avut un proiect de lege care si acum se află în comisia de cod electoral, dar nu am avut un număr suficient de parlamentari pentru a vota acest proiect de lege. Evident, principalul adversar care nu a fost de acord cu noi, este PSD-ul.

Singura metodă prin care se va putea face această schimbare este adoptarea acestei prevederi printr-o ordonanță de urgență. Trebuie să-i propunem primului ministru Cioloș să ia în considerare solicitările pe care societatea civilă le-a avut. Nu cred că părerea politicienilor este relevantă pentru acest subiect, ci numai părerea societatății civile contează.
Cred că și primul ministru va rezista oricărei presiuni pentru a fi evitată adoptarea acestei ordonanțe. Cred că și primul ministru și guvernul său sunt profund atașați agendei cetățeanului și vor răspunde nevoilor de legitimitate și democrație”, a încheiat liderul PNL

Urmăriți B1TV.ro și pe
`